Hoe mediumschap en vriendschap samenkwamen

Het is vroeg in de ochtend als ik opgewekt en vol energie onderweg ben naar de eerste lesdag van de opleiding mediumschap. Luisterend naar wat inspirerende podcasts realiseer ik me dat ik vanuit angst niet eerder aan deze opleiding ben begonnen. Drie jaar lang schreef ik me bijna in. Bijna, want iets in mij was er nog niet aan toe. En toen ik me uiteindelijk inschreef moest ik wachten, want tja, corona hè? Maar vandaag is het dan eindelijk zover, ik start officieel met de opleiding.

Terwijl ik op de snelweg van baan verwissel om de volgende afslag te nemen, komt er een beeld in me op van een Indische jonge man. Direct weet ik dat ik hem ga ontmoeten in deze opleiding. Het beeld geeft me een déjà-vu-gevoel, ik heb dit eerder ervaren. Dan realiseer ik me dat ik dit beeld vorige week ook al een keer heb gezien, ik wist dit al. Ik probeer alles wat er in me opkomt te onthouden, want ik weet dat dit iets te betekenen heeft.

Niet veel later parkeer ik mijn auto en wandel ik richting de les locatie. Ik kom aan bij een oude, kleine kapel. Het kleine, oude ijzeren hek staat al open en ik volg het pad van oude klinkers naar de grote zware deur die naar de ingang van de kapel leidt. Als ik naar binnen wandel komt de geur van koffie me tegemoet. Ik volg de geur en kom uit in een kleine keuken waar de juf druk bezig is met het vullen van de koffiekannen. Ze begroet me vrolijk en wijst naar de zaal waar ik straks plaats mag nemen. Bij binnenkomst observeer ik de ruimte en voel waar ik wil zitten vandaag, me bewust van mijn gevoeligheid voor een plek en de mensen om me heen. Ik zet mijn tas op de stoel in de hoek en merk op dat er maar één iemand rechts van mij kan gaan zitten. Dat geeft me een gevoel van ruimte en dat is precies wat ik nodig heb! Gerustgesteld verwen ik mezelf met een heerlijke kop verse koffie.

Ik raak aan de praat met een aantal medestudenten en niet veel later hoor ik een zacht, liefdevol klankschaalgeluid. Het signaal dat we bijna gaan starten, ik voel kriebels in mijn buik. Ik blijk zo opgegaan in de koffie en de gesprekken dat het me compleet is ontgaan wie er nog meer binnen zijn gekomen.

Als de laatste gong van de klankschaal klinkt, draai ik me om en loop naar mijn stoel. Blij dat ik die plek al had uitgekozen nog voordat iedereen er was. Als ik voor mijn stoel sta zie ik wie er rechts van mij is gaan zitten. Ik kan het amper geloven… Het is de Indische jonge man. Hij glimlacht vriendelijk naar me. Enigszins verward laat ik me op mijn stoel zakken en besef dat het is begonnen: de reis met Spirit, bestemming onbekend.

Dit was 3 jaar geleden. Fast forward naar nu. Ik heb de opleiding afgerond en weet inmiddels dat deze reis niet meer stopt en dat het goed is dat ik niet weet wat de volgende bestemming is. Want juist de reis heeft voor waardevolle inzichten en bijzondere vriendschappen gezorgd.

Dankbaar voor alles wat Spirit me tot nu toe heeft gegeven en geleerd geniet ik van mijn huidige bestemming, maar kijk ik uit naar het vervolg van mijn reis met al mijn spirituele vrienden!

Wil je meer weten over mijn reis? Of graag een consult boeken? Neem dan een kijkje op Mediumschap consulten | Bo Vertelt

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00