Referenties

Wat anderen over ons vertellen

Traject jongeren

"De vinger op de zere plek leggen en daar geen oordeel over hebben geeft aan dat je mag zijn wie je bent en hoe professioneel ze zijn. Ik ben heel dankbaar dat ik deze sessies heb mogen voelen en ervaren!!!"

Ik had te veel emoties in mijn hoofd en merkte dat deze steeds groter werden. Ik wist onbewust wel waarom ik me niet goed voelde, maar het kwam er niet uit. Gelukkig stelde Ernst-Jan de juiste vragen, waardoor ik me gehoord voelde. Bij de huisarts kwamen er vervolgens burn-out klachten ter sprake. Daarom besloot ik meerdere sessie bij Ernst-Jan te gaan volgen.

Wat is voor mij echt belangrijk, waar hecht ik mijn waarde aan? Ben ik echt wel zo lief voor mijzelf of ben ik alleen lief voor anderen? Een spiegel en tegelijkertijd een eyeopener. Soms realiseer je pas later dat je een duwtje in de juiste richting nodig hebt. Uiteindelijk hebben mijn eigen gedachtes te veel de andere kant op gedacht. Tijdens de sessies leerde ik mijzelf weer terug te vinden. Dat het oké is wie ik ben en dat het juist prima is dat je ook voor jezelf zorgt.

Ik ben dankbaar dat ik ben gewezen op de coachpraktijk Bo-vertelt. Met trots en plezier kijk ik terug op waardevolle sessies. Het krijgen van nieuwe inzichten maar ook het vertrouwen en het geloven in mezelf zijn voor mij wel de krachtigste meerwaarde, omdat ik voor een gedeelte toch echt kwijt was.

Voor ieder die in de knoop zit met zichzelf, bepaalde inzichten niet meer kan overzien of emoties voelt die in de war zijn, zal ik met volle overtuiging Bo Vertelt aanraden. Er wordt naar je geluisterd en rekening gehouden met jouw behoeften. De vinger op de zere plek leggen en daar geen oordeel over hebben geeft aan dat je mag zijn wie je bent en hoe professioneel ze zijn. Ik ben heel dankbaar dat ik deze sessies heb mogen voelen en ervaren!!!

- Jesse

"Noem het gerust een avontuur. Met warmte, humor, geduld, gevoel, een lach, een traan, kritische vragen, opdrachten en nog veel meer hebben jullie met mijn zoon samengewerkt."

Hoe kan ik beschrijven wat er gebeurde toen mijn zoon kennismaakte met Ernst en Bo tijdens de snuffelsessie? Het was bijna onwerkelijk. Terug in de auto stelde ik hem de vraag: heb je behoefte aan nog meer Ernst en Bo? Zijn antwoord was ‘Ja’… het kwam uit de grond van zijn hart.

En zo zijn we gestart met het traject… noem het gerust een avontuur. Met warmte, humor, geduld, gevoel, een lach, een traan, kritische vragen, opdrachten en nog veel meer hebben jullie met mijn zoon samengewerkt. In het begin wilde hij graag voorbereid zijn; wat gaan we doen, met wie, welke hond, waarom, hoezo? Maar zijn vertrouwen groeide en bij de laatste sessie heeft hij er niet naar gevraagd. Het maakte hem niet meer uit, het was goed.

Jullie en de honden hebben allemaal zo je eigen kwaliteiten en als ze deze samenkomen krijg je een van explosie van kennis, ervaring, liefde voor het vak, voor elkaar, voor de coachee. Dat is niet te beschrijven, dat moet je ervaren!

- Belinda
(moeder van Quint, 15 jr.)

"Wij hebben nu meer handvatten gekregen om hem hiermee te helpen en kijken met vertrouwen naar de toekomst!"

Ik ben heel blij met de sessies die wij tot nu toe hebben gehad bij Bo vertelt! Ernst heeft weten te achterhalen waar de moeilijkheden bij onze zoon liggen en heeft dit goed weten te verwoorden door lieve Beer hierin mee te laten werken. Onze zoon heeft dit ook als prettig ervaren. Wij hebben nu meer handvatten gekregen om hem hiermee te helpen en kijken met vertrouwen naar de toekomst!

- Monique
(moeder van een zoon, 15 jr.)

"Ernst-Jan levelt met een puber, waardoor mijn zoon zich helemaal openstelt."

Onze zoon is door zijn autisme sociaal wat onhandig en ervaart de buitenwereld vaak als ingewikkeld. Daarom vindt hij het fijn om met Ernst-Jan te kunnen bespreken waar hij zoal tegenaan loopt. Ik heb een coachingsessie mee mogen maken en ik vond het mooi om te zien hoe Ernst-Jan levelt met een puber, waardoor mijn zoon zich helemaal openstelt.

Hij heeft in het verleden bij een kinderpsycholoog gelopen bij het GGZ en dan is het verschil in interactie goed te zien. Tegenover elkaar in een muf kantoor maakte dat hij uiteindelijk blokkeerde. Wij hadden hem aangemeld voor zijn sombere buien en die zijn uiteraard niet na een paar sessies verdwenen, maar zijn instelling is wel veranderd naar positief. Tijdens de sessie van vorige week, koos hij dan ook bij alle oefeningen het positieve. We zijn blij en dankbaar dat hij nog even met Ernst-Jan door mag werken.

- Laura
(moeder van een zoon, 13 jr.)

"Ernst heeft mijn zoon weer in zijn eigen kracht gezet"

Ernst-Jan heeft mijn zoon weer in zijn eigen kracht gezet. Hem laten inzien hoe belangrijk een eigen mening is, dat hij daar ook voor uit mag komen en dat die er mag zijn. Hij kwam met hangende schouders binnen en sloot met opgeheven hoofd het traject af. Zeer onder de indruk van de verleende zorg!

- Henk
(vader van een zoon, 12 jr.)

"Wij hebben nu meer handvatten gekregen om hem hiermee te helpen en kijken met vertrouwen naar de toekomst!"

Is dit wel nodig?! Was mijn eerste reactie. Dat ging snel over naar, super dat jullie ons deze mogelijkheid geven!

Onze zoon zat in de eerste van het Lentiz en vond moeilijk aansluiting in de klas. Hij worstelde met de overgang van de Basisschool naar het Voortgezet Onderwijs. Dit werd kenbaar gemaakt door ons kind maar werd ook opgemerkt door de leerkrachten van school. En zij kwamen met het voorstel voor een coachingtraject bij Bo Vertelt.

Na een gesprekje met onze puber wilde hij wel gaan wandelen met de hond. Honden vindt hij geweldig, dus dat was geen probleem. Hij zei wel dat hij het even ‘aan ging kijken’. En dat hij niet wist wat hij allemaal zou gaan vertellen tegen die man die hij niet kent! Ik als moeder ging er heel open in en dacht, hij zal er niet slechter van worden. Kijken wat het ons zal brengen.

Vol enthousiasme kwam hij terug na de eerste wandeling met Balou. Vol verhalen en had al zin in de volgende keer. Leuk dat je kind zo enthousiast is. Na iedere wandeling belde of appte Ernst Jan mij met een korte samenvatting en eventuele tips of handigheidjes die we thuis konden doen. Dit heb ik serieus opgepakt en werkte geweldig! Ook ikzelf ben opener en kwetsbaarder geworden naar mijn zoon toe. Wat zoveel inzichten geeft en de band nog sterker maakt.

De sessies zijn afgelopen. Wat erg jammer is, want de band die opgebouwd is, is zo leuk. Gelukkig gaan ze elkaar op school vast nog wel eens tegenkomen. Maar niet meer in de 1 op 1 met de honden. Wat een cadeautje hebben wij als gezin gekregen. De stappen die gezet zijn, het groeiproces, de inzichten, de band die nog sterker is geworden.

Dankjewel!

- Lilian
(moeder van een zoon, 13 jr.)

"De afgelopen maanden waren telkens een mooie spiegel waarmee hij weer verder kon in zijn ontwikkeling."

Ontzettend lief, vindingrijk, eigenwijs, eerlijk en wijze jonge man. Als baby en peuter was onze zoon een open persoontje, benieuwd naar al het moois dat de wereld en het leven je te bieden had. Zo is hij nu nog steeds, maar hij is al vroeg zijn onbevangenheid verloren. Contact maken met leeftijdsgenoten begon hij spannend te vinden, het wispelturige van leeftijdsgenoten vond hij moeilijk. Was hij wel leuk genoeg? Contact met volwassenen is makkelijker zolang hij weet wat zij van hem verwachten. Maar hulp aan hen vragen, zeker in het contact met zijn leeftijdsgenoten, dát is dan weer een te grote drempel. Hij kon niet laten zien aan de mensen in zijn omgeving (en net wat verder weg) wat wij als ouders wél zien: dat unieke mens, heel goed weten wat hij wil, rechtvaardigheid zoekend en met zó veel liefde en trouw om te geven.

Het deed ons verdriet hem zo te zien worstelen, we wilden hem helpen. Kindercoaching hadden we al met hem gedaan een paar jaar terug, dat hielp hem zeker op weg, en ons ook. Het was fijn, maar praten, dat wilde hij nu niet meer. Met zijn streven naar rechtvaardigheid, het buiten-mens wie hij is en de liefde die hij voor dieren heeft zochten we contact met Bo Vertelt om onze hulpvragen voor hem aan Ernst-Jan en Joyce voor te leggen.

Beginnend met een fijn intakegesprek met Ernst-Jan, waarbij hij ons ook een flinke spiegel voorhield. Een week later ging onze zoon met Ernst-Jan en Balou aan het werk. Samenwerken met Balou, complimenten bewust leren ontvangen en geven, vragen durven stellen en hulp durven vragen aan onbekende mensen. Naar iedere afspraak keek hij uit. Enkele afspraken zijn wij ook mee geweest, ook dat vonden we fijn. Zien hoe hard hij werkte aan zijn doelen. En wij leerden ook goed kijken naar alle kleine overwinningen die hij iedere keer behaalde. Niet gelijk door te stomen naar het behalen van het hoofddoel. Hij schrijft nu al zijn overwinningen op, zodat we kunnen stilstaan bij zijn ontwikkeling. En hoe leuk is dat!

Ernst-Jan zocht ook vaak contact met zijn super betrokken leerkracht en v.v., waardoor hij ook op school gesteund werd/ wordt in zijn ontwikkeling. Wat zijn we daar dankbaar voor.

De eindopdracht die hij deed met Bo staat mij nog goed bij. De vraag aan hem was "wat vind jij belangrijk? Hij koos voor het plankje ‘Identiteit’ als belangrijkste waarde voor jou in je leven. Gelukkig!

De afgelopen maanden waren telkens een mooie spiegel waarmee hij weer verder kon in zijn ontwikkeling. Voor hem was dit coachingstraject met Ernst-Jan veel ontdekken over zichzelf en zijn eigen kwaliteiten en waarden door te doen, en dat was voor hem ieder keer weer een fijne ontmoeting!

- Rianne
(moeder van een zoon, 12 jr.)

"Wat coachpraktijk Bo Vertelt in een half jaar heeft kunnen bereiken met haar is echt verbazingwekkend."

Ik ben eind vorig jaar bij Joyce en Ernst terecht gekomen met een hulpvraag voor mijn dochter. Er waren diverse grote zaken die privé bij ons thuis speelden. Hierdoor zat haar hoofd veel te vol en dit ging mis in combinatie met haar extreme vorm van perfectionisme in alles wat ze doet. Van dit perfectionisme had ze vooral op school veel last. Alleen een tien voor een proefwerk was goed genoeg. Een 9 betekende dat je iets fout had gedaan. Het was zelfs zo erg dat ze een schoolvakantie vaak ziek op de bank begon omdat ze zichzelf weer overwerkt had op school. Want een fout maken kon echt niet!

Wat coachpraktijk Bo Vertelt in een half jaar heeft kunnen bereiken met haar is echt verbazingwekkend. M’n dochter kan nu veel beter omgaan met de druk op school. Een 7 als cijfer is ook goed! Wanneer er nu een vraag voorbij komt in de klas waar ze geen antwoord op weet denkt ze aan Bo en Balou. Dit geeft haar een gevoel van rust in plaats van paniek wat ze vroeger altijd voelde bij dat soort situaties. Ook heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen, kan ze nu grenzen stellen en is ze vaker lief voor zichzelf. Een prachtig resultaat! Van de sessies heeft m’n dochter vaak genoten. Meestal vond het namelijk buiten plaats, met je blote voeten in het gras, rennend door het bos of chillend langs de waterkant. En terwijl de onderwerpen aanstippen die zo belangrijk waren om te bespreken.

Het is mooi hoeveel tijd en aandacht Joyce en Ernst in een traject stoppen. En er was vertrouwen, alles mocht er zijn en gezegd worden. Het mooiste is denk ik wel de passie die Joyce en Ernst hebben waardoor er ook eigenlijk niks anders dan een prachtig eindresultaat geboekt kon worden.

- Een moeder van een dochter (12 jr.)

"Ik vind dat jullie een hele mooie methode hebben om met mensen te werken en dat jullie dat op een persoonlijk betrokken manier doen."

Het is voor onze dochter een goede plek geweest om uit te zoeken wie ze zelf is temidden van alles wat er in haar leven is. Ze is heel betrokken op alles wat er om haar heen gebeurt. Dat is een mooie sociale en zorgzame kant. En het risico daarvan is dat ze zichzelf kwijt raakt.

Je kunt ook zeggen, in een fase van haar leven waarin ze snel volwassen wordt, gaat studeren, verantwoordelijkheid neemt in zorg voor mensen, een relatie krijgt, komt ze zichzelf tegen en is het nodig dat ze haar eigen grenzen onderzoekt.

Ik denk dat ‘eigen ruimte bewaken’ in de oefeningen bij jullie vaak aan de orde was, en ook: wat wil ik eigenlijk zelf. Dat nagaan bij jezelf, in je lijf, heeft ze geoefend, en de honden zijn dan prachtige spiegels voor haar gedrag.

Ik vind dat jullie een hele mooie methode hebben om met mensen te werken en dat jullie dat op een persoonlijk betrokken manier doen. Jullie hebben haar goed gezien, begrepen en haar veiligheid geboden om te komen met wat er is. Ik ben er blij mee wat onze dochter van jullie heeft kunnen leren!

Als christen vind ik het kloppend om te ontdekken dat ‘jij de wereld niet hoeft te redden’ want er is een God die dat doet, en dat het OK is om je naaste lief te hebben, maar daarbij jezelf niet voorbij te hollen: heb je naaste lief als jezelf. Dat laatste is de gezonde basis.

- Gerhard & Annemieke (ouders van dochter 20 jr.)

"Je bent krachtig en mooi als je gelooft in jezelf"

Door diverse gebeurtenissen en natuurlijk door zijn eigen persoonlijkheid maakte deze puber het voor zichzelf erg lastig. Tevens maakte ik mij ondertussen “zorgen” om hem. Zijn gedrag was geresulteerd in het iedereen naar de zin maken zonder zijn eigen plekje hierin in nemen. Geen initiatief nemen, bang zijn voor de mening van anderen, twijfelen aan zijn eigen kunnen en vooral twijfelen aan zijn eigenwaarde. Hierdoor was hij in een visuele cirkel van denken en handelen terecht gekomen.

We hadden in overleg besloten om hem een sessie met Bo te laten doen. Bij een ‘buitenstaander’ van je problemen. Met een dier wat jou niet veroordeelt en wat de beladenheid van het praten met iemand wegneemt. Vooral ook om zelf te ervaren, om zelf na te denken. Natuurlijk had ik daar zelf ook al veel met hem over gepraat maar dat is toch anders dan het zelf kunnen inzien en herkennen. De sessie zelf was ik niet bij dus dat is lastig om over te schrijven. Wel kwam er een enthousiast kind thuis. Hij zei dat hij had geleerd hoe hij een ruimte voor zichzelf kon creëren en dat het daardoor makkelijk was om vooral te doen of zeggen wat voor hemzelf goed is. Dit zonder je een ´majorette´ te voelen van andermans ideeën over je leven. En dat hij geleerd had dat hij goed genoeg is als hij het zelf ook gelooft en uitdraagt naar anderen.

De week na thuiskomst was een bijzondere week. Hij nam verantwoordelijkheid op school en zocht contact met de leerkrachten om e.e.a. op te lossen. Hij maakte een probleem bespreekbaar met vrienden, zocht zijn eigen weg hierin en kon de daardoor ontstane woordenwisseling een plekje en tijd geven om over te waaien. Hierdoor ontstond tijd en ruimte om vrienden te worden met kinderen die meer bij hem pastte. Privé maakte hij dingen bespreekbaar. Hierdoor werd het dan wel niet opgelost maar hij had gehandeld zodat hij in ieder geval het idee had dat hij voor zichzelf opkwam. Hij is er nog niet, maar het is een meer dan geweldige positieve draai.

- Moeder van een puber (13 jr.)

Traject volwassenen

"Ik heb zo’n goed gevoel gekregen toen we voor het allereerst elkaar ontmoette, en dat gevoel is er nog steeds."

Zelf-liefde, rust, vertrouwen, loslaten, dit zijn misschien wel de sleutelwoorden die jullie mij weer hebben geleerd te voelen. Ik kan niet in genoeg woorden uitdrukken hoeveel dit voor mij betekent. Zo dankbaar voor het leerproces om met hsp te kunnen leven, het als kracht te zien en daarbij ook nog de rust kunnen bewaren met alles wat op mij afkomt gedurende de dag.  Ik heb zo’n goed gevoel gekregen toen we voor het allereerst elkaar ontmoette, en dat gevoel is er nog steeds.

Regelmatig denk ik terug naar de sessies, sommige zwaar, sommige luchtig en sommige reflecterend (wat vrij heavy was, vooral omdat Bo, Balou of Pien aan het spiegelen was. Honden kun je niet manipuleren. Die ‘vertellen’ de waarheid).

Ik vond het een heel fijn half jaar dat ik begeleid ben door jullie en ik ben trots op mezelf op wat ik geleerd heb en nog steeds toepas in het dagelijks leven. Lieve allemaal, super bedankt voor wat jullie voor mij hebben gedaan.

To heal you have to get to the root of the wound and kiss it all the way up – Rupi Kaur 

- Charlotte

"Het hoe is niet meer belangrijk, dat heb ik nu geleerd. Ik heb mij terug en dat telt!"

Waar ben ik? Zo kwam ik binnen, de eerste sessie bij Joyce en Co-coach Pien. In mijzelf gekeerd, letterlijk kapotgaande van de spanning en zenuwen voor de eerste sessie, snakkend naar antwoorden of oplossingen voor mijn problemen. Zodra ik een stap naar binnen deed in de praktijkruimte was Pien daar die mijn energie direct spiegelde, bleef blaffen en onrustig bleef drentelen. Direct bij binnenkomst moest ik in mijzelf keren (dit licht ik verder niet toe, dit moet je als nieuwe coachee puur ervaren). Het was voor mij de eerste stap en deur die ik open deed naar mijzelf, naar mijn gevoel. Ik zou zoveel willen delen over de sessies, maar mijn woorden zullen het tekort doen.

Ik heb dit prachtige traject in een versneld tempo gevolgd omdat mijn lichaam en dierbaren ondertussen ook leden aan de gevolgen van mijn (psychische) mindset. Joyce, die dit al aanvoelde tijdens onze snuffel-call, haakte daar perfect op in met haar persoonlijke trajectvoorstel voor mij.

Na een enorme heftige eerste sessie kwam er ontzettend veel bij mij los, maar naarmate de sessies verstreken en er elke sessie weer nieuwe aspecten en aannames los kwamen, werd er ook weer iets heel erg moois gemaakt, namelijk; ik, mijzelf, mijn gevoel, mijn hart, mijn puurheid, mij.

En jeetje, haar was ik écht al een hele tijd kwijt! En dat was letterlijk mijn grootste hulpvraag tijdens de eerste sessie. Waar ben ik gebleven…? Het hoe is niet meer belangrijk, dat heb ik nu geleerd. Ik heb mij terug en dat telt!

- Dominique

"Het mooiste vind ik dat ik liever ben geworden voor mezelf. Hierdoor ben ik ook zachter geworden voor mijn omgeving."

Ik heb een coaching traject mogen volgen met het team. In het begin kreeg ik de vraag wat zou je willen leren? Ik kwam met een hele lange lijst, maar eigenlijk lag het allemaal in het verlengde van elkaar.

Het mooiste vind ik dat ik liever ben geworden voor mezelf. Hierdoor ben ik ook zachter geworden voor mijn omgeving. Ik heb geen bevestiging meer nodig om te weten dat ik iets goed genoeg heb gedaan. Veel kleine stapjes zijn met elkaar een hele grote.

- Patricia

"De gesprekken met Ernst-Jan en Joyce hebben mij enorm geholpen en ik ben heel blij dat ik de stap genomen heb om de confrontatie met mezelf aan te gaan i.p.v. er voor weg te vluchten."

Al enige tijd had ik last van burn-out verschijnselen, waardoor ik in de knoop kwam met mezelf. Ik was compleet in de war en was voor mijn gevoel het stuur helemaal kwijt. Dit kwam door een aaneenschakeling van gebeurtenissen in mijn leven die ik niet de aandacht en de tijd heb gegeven die nodig waren. Na de snuffelsessie ben ik het traject met Joyce & Ernst-Jan aangegaan en alleen dat voelde al als een opluchting, ik had de 1e stap gezet. Door bijv. met emotie kaarten te werken kwam ik tot andere inzichten en ging ik i.p.v. denken weer voelen. En mocht ik van mezelf de rust nemen die ik zo nodig had. Dit ging natuurlijk met vallen en opstaan en weer vallen, maar uiteindelijk bleef ik staan!

Ik heb er een dagboek over bijgehouden en als ik het nu even niet goed meer weet dan lees ik even terug waar ik ooit stond. En dan besef ik wat ik allemaal heb bereikt door dit traject aan te gaan. De gesprekken met Ernst-Jan en Joyce hebben mij enorm geholpen en ik ben heel blij dat ik de stap genomen heb om de confrontatie met mezelf aan te gaan i.p.v. er voor weg te vluchten. Het was best eng die eerste afspraak voor de snuffelsessie, maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb! Ik zie de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.

- Hermine

"Ik stap – boordevol met energie – na dik anderhalf uur een stukje rijker de auto weer in."

Ik ben bij Bo Vertelt terechtgekomen niet omdat ik een hulpvraag had maar omdat ik gewoon nieuwsgierig was naar wat zij precies doen. Er zijn best veel coachingpraktijken maar niet die een hond ter ondersteuning hebben. En ik was nieuwsgierig naar juist dat aspect. Hoe een hond tesamen met een coach je kan helpen (of andersom). In dit geval had ik met Ernst afspraak gemaakt en was Balou zijn co-coach. Ernst is een relaxte man die enorm goed luistert. Balou dartelde om mij heen. De sfeer is fijn en voor ik het weet schiet het gesprek toch de diepte in. Ernst stelt mij voor om een leuke oefening met Balou te doen! Geweldig hoe zij reageert op mijn gedrag, en interessant hoe Ernst daar op inhaakt. Ik heb geen issues maar het is leuk te zien hoe zij als team mij de spreekwoordelijke spiegel kunnen voorhouden. Ik stap – boordevol met energie – na dik anderhalf uur een stukje rijker de auto weer in.

- Mark

"Het is met geen woorden te beschrijven wat jullie voor mij betekent hebben met jullie “eigenwijze” manier van coachen!"

Het is nu een aantal weken na mijn afsluitende sessie en nog steeds kijk ik terug op een heel intensief, emotioneel, verhelderende, verrijkende maar bovenal mooi en bijzonder traject welke ik gehad heb.  Mijn “ik” leren kennen en vooral waarderen én accepteren door middel van sommige dingen uit het verleden los te laten en genoegen nemen met minder controle in alledaagse dingen (wanneer je de controle loslaat, gebeuren de mooiste dingen!). Dit zorgt dat ik meer rust in mijzelf heb en vol vertrouwen in mijzelf als persoon wie ik ben en wat ik doe. En zo ga ik de toekomst tegemoet! De toekomst is van mij!! En… mijn “Bo- momentje” vast laten leggen in een kleine tattoo op mijn pols, zodat ik altijd herinnert wordt naar dit moment! Nogmaals lieve Joyce, Ernst, Bo en Balou, het is met geen woorden te beschrijven wat jullie voor mij betekent hebben  met jullie “eigenwijze” manier van coachen. Ik raad het echt iedereen aan! Nogmaals dank!!

- Carina

"Ik heb er echt super veel van geleerd. Elke sessie opnieuw was zo waardevol. De aanwezigheid van Bo en Balou nemen een stukje spanning weg en houden je in het hier en nu."

Het coachingstraject vond ik erg confronterend. Je leert naar jezelf en je eigen handelen kijken, je wordt je bewust van je valkuilen en belemmeringen en je wordt uitgedaagd om je grenzen op te zoeken. Ik heb er echt super veel van geleerd. Elke sessie opnieuw was zo waardevol. De aanwezigheid van Bo en Balou nemen een stukje spanning weg en houden je in het hier en nu. Daarnaast voelde iedere sessie voor mij super veilig en vertrouwd, waardoor je alles durft te delen. De begeleiding is super ongedwongen, maar toch eigenwijs om je scherp te houden. Ik ben super blij dat ik de stap genomen heb om met mijzelf aan de slag te gaan met hulp van Bo Vertelt.

- Jennifer

"Wat een mooi duo die 2! Het was een mooie maar zeker unieke ervaring."

Wat een mooi duo die 2! Het was een mooie maar zeker unieke ervaring. Joyce heeft mij goed op me gemak weten te stellen. En bo heeft mij veel inzicht in mezelf gegeven. Een dag waar ik veel op terug kijk en met de uitkomsten goed aan de slag ben gegaan. Nogmaals bedankt joyce voor de “bo-momentjes”.

- Renate

"Alles mag er zijn en er wordt geen oordeel geveld en niets is onmogelijk. Dat voelt zo fijn!"

Het begon met een simpele vraag van Ernst-Jan: “Hoe gaat het eigenlijk met jou?”. Mijn reactie daarop was in eerste instantie: “Goed hoor”, waarna ik begon te huilen. Nee, het ging eigenlijk helemaal niet zo goed met me. Maar waardoor kwam dat? Na het gesprek met Ernst volgde ook nog een gesprek met Joyce, waarbij ik gelijk al voelde dat ik hier iets mee moest doen. Ik besloot een kennismakingssessie bij Joyce te doen. De eerste stap was gezet! Wat zenuwachtig kwam ik aan op locatie, waar Bo gelijk naar me toe rende en ook niet meer van mijn zijde week. Gedurende alle sessies heb ik heel wat steun en troost gekregen van Bo. Dat had ik echt nodig op die momenten. De eerste sessie begon met zenuwen, maar ook weerstand. Gedurende de sessie viel dit allebei gelukkig weg.

Uiteindelijk besloot ik een traject in te gaan. Om goed te kunnen zorgen voor een ander moet je eerst goed zorgen voor jezelf en goed in je vel zitten. En daar was het nu tijd voor. Om nu eens aan mezelf te gaan denken en te werken. Mijn doel was om rust te krijgen in mijn hoofd, niet altijd maar na te denken en te piekeren, weer energie te krijgen en ook heel belangrijk, weer een goede nachtrust krijgen. Als bonus had ik me als doel (eventueel) nog gesteld om te weten wat ik qua werk in de toekomst wil. Waar ligt mijn hart, wat vind ik echt leuk en krijg ik energie van.

In eerste instantie denk je, 5 sessie’s, dat kan toch nooit genoeg zijn? Maar tijdens 1 sessie gebeurt er al zoveel. Je wordt zelf echt hard aan het werk gezet en ongeveer een week later krijg je een huiswerkopdracht, waardoor de sessie min of meer voortgezet wordt en je er mee bezig blijft en het verder ontwikkelt. Je gaat echt een proces in, waarbij je moet luisteren naar je gevoel. Hiermee wordt je heel goed en fijn geholpen door Joyce en Bo. Alles mag er zijn en er wordt geen oordeel geveld en niets is onmogelijk. Dat voelt zo fijn! En stapje bij beetje (en soms een stapje terug) voelde ik me steeds beter. Je mindset wordt anders, je gaat anders tegen dingen aankijken. De dingen die ik geleerd heb zijn onder andere, met zachtheid en liefde ergens naar kijken, ontspannen, tijd voor mezelf nemen, mensen op een andere manier benaderen (dan blijkt dat mensen ook heel anders reageren), loslaten, mijn persoonlijke ruimte bewaren en meer op mijn gevoel vertrouwen.

Het afgelopen half jaar tijdens mijn traject bij Bo Vertelt was soms moeilijk en ook best heftig, maar vooral heel prettig en leerzaam. Ik zit nu veel beter in mijn vel, zit weer boordevol energie, loop niet meer voortdurend te denken en te piekeren en ik slaap weer heerlijk! En ondertussen zijn er zelfs dingen gebeurd waarvan ik dacht dat ze nooit zouden gebeuren. Mijn grote wens om ooit een tweede hond te hebben is in vervulling gegaan en onlangs hebben we een nieuw huis gekocht wat toch heel dicht bij mijn droomhuis in de buurt komt (niet helemaal, maar je moet soms wel reeel blijven; een huis in Maassluis met uitzicht op zee is nou eenmaal niet mogelijk?). En mijn werk in de toekomst? Doordat ik nu beter in mijn vel zit, blijkt mijn werk eigenlijk best genoegdoening te geven. Maar in de toekomst wil ik wel een cursus gaan volgen voor iets waar mijn hart ligt en dat naast mijn huidige baan gaan doen. In een half jaar tijd kan veel gebeuren en ben ik weer veranderd in het positieve, energieke persoon die ik altijd was. En dat door een simpele beslissing om te besluiten aan mij zelf te gaan werken door een traject aan te gaan bij Bo Vertelt.

Bedankt lieve Joyce en Bo voor de inzichten die jullie mij hebben gegeven en de liefde en steun die ik van jullie heb ontvangen!

- Annemieke

"Wat is het een mooi pad geweest om te mogen bewandelen samen met jullie. Ik heb van af het eerste moment tot het laatste moment zo veel van Bo mogen leren."

Toen ik aan dit traject begon dacht ik bij mezelf whow dit gaat best lang duren. Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten. Maar wat is het een mooi pad geweest om te mogen bewandelen samen met jullie. Ik heb van af het eerste moment tot het laatste moment zo veel van Bo mogen leren.

De allereerste kennismakingssessie met Bo kan ik me nog zo goed herinneren. Ik wist niet wat ik moest verwachten van dit hele traject. Ik ben er zo blanco mogelijk in gegaan om alles in me op te kunnen nemen. En tijdens de snuffelsessie gebeurde er al meteen een heleboel. Het gedrag wat ik normaal altijd laat zien, het spreekwoordelijke muurtje wat ik voor me op trok gebeurde dit keer ook. Ik dacht mijn verdriet en onzekerheid te kunnen verbergen maar helaas daar was Bo. Hij prikte door dat muurtje heen en liet zien hoe ik me echt voelde. Tja, toen kon ik het niet meer voor me houden, toen moest ik het wel laten zien! Het ijs was meteen gebroken. Ik heb me direct blootgegeven en Bo volledig aan het werk gezien. Een te mooie ervaring die ik de rest van mijn leven met me zal dragen.

En elke sessie daagde Bo mij uit om mezelf echt te laten zien. Soms was dat nog lastig, maar dan stond hij weer naast me, om me net even dat beetje kracht en energie te geven om bij mezelf te blijven. Ook heeft hij me laten werken om echt duidelijk mijn grenzen aan te geven en wat gaf me dat een goed gevoel. Terwijl ik dit schrijf schieten er zoveel emoties door mijn lichaam heen, echt te bizar voor woorden.

De gesprekken met Joyce gaven me zoveel inzichten in keuzes en ze heeft me naar mezelf laten kijken op een hele andere manier dan ik gewend was. De woorden die ze gebruikt, de dingen die ze me in liet zien geven me kracht, laten me stralen en laten me inzien dat ik mag zijn wie ik ben en niet zo streng moet zijn voor mezelf. En dit alles vanuit mijn eigen energie door gewoon te voelen. Je hebt me het vertrouwen gegeven dat ik alles kon vertellen waar ik mee zat of tegen aan liep.

Om dicht bij mezelf te blijven en bij alles wat ik de afgelopen tijd heb geleerd, mag ik luisteren naar mezelf. Ik mag mijn eigen gevoel volgen en vertrouwen op mezelf. Af en toe even terugkijken op wat Bo me heeft laten inzien (Bo-momentjes). En ook mag ik fouten maken om vervolgens weer even stil te staan en na te denken over wat ik een volgende keer anders kan doen. Ik kan mijn eigen ruimte terug te vinden en vervolgens verder gaan met groeien.

Ik ben mega blij dat ik aan dit traject ben begonnen en vind het wel heel erg jammer dat het alweer voorbij is. Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou omvliegen. Ik had ook nooit verwacht dat ik zoveel zou leren en zo zou groeien. Ik merk privé als op mijn werk dat ik stappen heb gezet. Ik vond het een prachtige ervaring.

- Marlies

Traject Help, een hond!

"Tijdens de eerste sessie voelde ik me meteen al op mijn gemak. En gedurende de sessies is de angst meer langs de zijlijn komen te staan."

Ik merkte dat ik last kreeg van angst, angst voor al die grootte honden die op ons kleine rakkertje afkwamen tijdens de wandelingen. 30 jaar geleden had ik een nare ervaring gehad met een grootte hond en zo’n 10 jaar geleden had ik nog een keer eenzelfde soort nare ervaring. De wandelingen met mijn eigen hond waren niet meer relaxt en ik wilde heel graag van mijn angst af. En dus schakelde ik Bo Vertelt in.

Daar ging ik dan, op weg naar de polder voor mijn eerste ontmoeting met Ernst-Jan en Balou. Mijn gedachten gingen alle kanten op, “Balou is heus wel een getrainde hond dus die zal vast niets doen, hoe gaat die gast mijn gedachten/angst veranderen? Kom ik ooit nog eens van die angst af?” Tijdens de eerste sessie voelde ik me meteen al op mijn gemak. En gedurende de sessies is de angst meer langs de zijlijn komen te staan. Ik ben met meer overtuiging gaan wandelen, hield zelf de controle waardoor ik stapje voor stapje mijn vertrouwen weer terugwon.

- Jess

"Na een aantal sessies had mijn zoon Balou zelfstandig aan de lijn en durfde voorzichtig het baasje te zijn."

Onze zoon Justin was erg bang voor honden, al vanaf dat hij heel jong was. We zijn lang op zoek geweest naar juiste hulp voor hem. We wilde graag de combinatie van een coach en een hond. Eindelijk sprak ik iemand die me vertelde over Bo Vertelt, dus direct een mail gestuurd. Al snel reageerde Ernst en hebben we elkaar telefonisch gesproken. Ernst gaf aan de eerste sessie bij ons thuis te komen, zonder hond, om te vertellen over Bo en Balou en het gedrag van honden. Aan het einde van deze afspraak is er met Justin overlegd wat hij de volgende afspraak wilde doen.

We hebben de tweede afspraak gemaakt in Maasland. Balou bleef in de auto totdat Ernst en Justin samen afspraken hadden gemaakt wat voor Justin oké voelde. Balou kort aan de lijn bij Ernst. Tijdens de wandeling in een verlaten weiland groeide het vertrouwen van Justin in Ernst en Balou. De afstand tussen Balou en Justin werd steeds kleiner. Tijdens de daaropvolgende sessies is de band steeds vertrouwder geworden en zijn er steeds mooie stappen gemaakt. Soms grote en soms wat kleinere maar Justin ging altijd met een goed gevoel weer terug naar huis.

Als er gewandeld wordt met Balou wordt er ook gepraat over de beweging en houding van haar, zodat er geleerd wordt hoe je kan zien hoe een hond zich voelt. Ernst probeert Justin handvaten te geven hoe om te gaan met een hond en het vertrouwen te geven om een stapje verder te gaan. Na 7 sessies heeft Justin Balou zelfstandig aan de lijn en durft voorzichtig het baasje te zijn.

Balou en Ernst zijn een super team die met heel veel liefde, geduld en vertrouwen het traject tot een succes maken.

- Patricia (moeder van Justin, 12 jr.)

"Als je ook last hebt van hondenangst, kan ik de sessies met Ernst-Jan en Balou van harte aanraden!"

Vandaag liep ik met twee (!) loslopende honden door het mooie Maasland. Wie me dat 8 weken geleden had voorspeld, had ik voor gek verklaard. Mijn hondenangst was groot. Zelfs zó groot, dat ik er van moest huilen toen ik Ernst-Jan er over vertelde bij de intake. Ik had er last van, omdat ik bijvoorbeeld wel graag naar het strand ga. En ja, daar zijn honden… Waardoor ik nooit helemaal relaxed op het strand liep.

Stap voor stap heeft Ernst-Jan me in 5 sessies een grote stap vooruit geholpen. Hij heeft me, samen met Balou en in de laatste sessie met Pien, geleerd om het gedrag van honden beter te snappen en laten zien hoe mijn eigen lichaamstaal en mindset beïnvloeden hoe honden op mij reageren. Ernst-Jan deed dit met humor en zonder me te veroordelen, waardoor ik me bij hem op m’n gemak voelde. Dat was fijn, want ik vond het wel heel spannend om de sessies te doen. Ernst-Jan hield mijn grenzen goed in de gaten en heeft de sessies goed opgebouwd. Eerst mocht Balou aangelijnd voor me lopen, daarna naast me, en op een gegeven moment zelfs los! En ik heb geleerd dat honden een stuk minder geïnteresseerd zijn in mijn kuiten dan ik altijd dacht :-).

Ik ga nu met meer vertrouwen naar het strand en ook op straat is de boog waarmee ik om een hond loop, een stuk kleiner geworden. Dus als je ook last hebt van hondenangst, kan ik de sessies met Ernst-Jan en Balou van harte aanraden! Dankjewel allebei voor de fijne begeleiding!!

- Jolanda

"Onze volgende afspraak is in het bos waar nog meer honden lopen, wie had dat gedacht een half jaar geleden!"

Toen mijn ouders vertelde dat ze Bo Vertelt hadden inschakelt om mij te helpen met de angst die ik voor honden had dacht ik dat ik dat niet zal durven. Bij de eerst afspraak kwam Ernst bij ons thuis langs, ik dacht dat hij gelijk Bo of Balou mee zou nemen, maar dat deed hij niet. Toen hij bij ons was vroeg hij van alles over bijv. hoe de angst was ontstaan. We kregen een boekje waarin allemaal informatie stond wat je wel en niet kan doen bij honden. Ook vertelde hij veel over Bo en Balou.
Bij de tweede afspraak mocht ik aangeven of ik Balou wilde ontmoeten of dat we nog een afspraak zonder Balou zouden doen, ik koos ervoor Balou te ontmoeten.

Tijdens deze afspraak was Balou op meters afstand en die afstand werd elke afspraak verkleind, maar altijd wat voor mij oké was. En zo ging ik van afstand naar dichtbij, naar de riem vasthouden, een stukje aan de riem wandelen, naar het aaien van Balou. Omdat het zo goed ging mocht ik van mijn ouders een vervolgtraject doen en inmiddels mag Balou loslopen als we afspreken en durf ik steeds meer zelf te doen zonder de hulp van mijn moeder. Ik raak niet meer in paniek als ik vreemde honden tegen kom en weet nu wat ik kan doen! Onze volgende afspraak is in het bos waar nog meer honden lopen, wie had dat gedacht een half jaar geleden!

- Justin (12 jr.)

Readings honden

"Het wandelen buiten gaat steeds beter en fijner en we hebben elke keer weer meer plezier samen. Dankjewel Joyce! "

Ik merkte dat er wat ruis op de non-verbale communicatielijn zat bij mij en Jack. Vroeger heb ik ooit een reading cadeau gehad en ik dacht, wellicht kan dat mij helpen nu om Jack beter te begrijpen. Ik voelde dat er iets was, maar kreeg de vinger er niet helemaal achter. Na wat zoeken kwam ik bij Joyce uit en na wat lezen op de website kon ik eigenlijk niet anders concluderen dan dit wel heel erg goed voelde. Ik heb nog wat andere websites bekeken, maar mijn gevoel zei me dat ik bij Joyce moest zijn. Ik stuurde Joyce een mailtje en toen was het zo geregeld. Wat bleek, ik moet inderdaad niet mijn geduld verliezen en vertrouwen in het proces waar Jack en ik samen doorheen gaan. Joyce bevestigde ook mijn vermoeden dat Jack eigenlijk gewoon heel graag met zijn neus dingen wil doen. Ik heb hem dan ook na voorheen regelmatig te hebben getwijfeld opgegeven voor een cursus mantrailen. Het heeft mij in elk geval dat zetje gegeven om weer de volgende stappen te zetten. Voor mijn gevoel stonden we al een tijdje op een kruispunt en wist ik echt niet welke kant ik op moest gaan. Nu kunnen wij weer vol zelfvertrouwen verder en ik merk dit ook meteen aan Jack. Het wandelen buiten gaat steeds beter en fijner en we hebben elke keer weer meer plezier samen. Dankjewel Joyce!

- Ilona

"Wat een bijzondere en aangrijpende ervaring om zo’n reading te lezen. Ik was compleet in shock de eerste keer dat ik het las"

Wat een bijzondere en aangrijpende ervaring om zo’n reading te lezen. Ik was compleet in shock de eerste keer dat ik het las, Joyce heeft mijn hond zo goed beschreven. Bizar gewoon. Inmiddels heb ik al menig traantje gelaten, de spiegel die ik in de reading zie naar mezelf is gewoon gigantisch. En Joyce schrijft de precieze dingen die de juiste snaar raken.

Ik ben er ontzettend blij mee en zal het de komende tijd nog heel vaak lezen. Heel veel dank daarvoor, er is veel duidelijk geworden. Een hele mooie bewustwording voor mij en ik zal er alles aan doen om mijn hond te steunen met de tips die Joyce ons heeft gegeven.

- Bergit

"Toen ik het las moest ik gewoon huilen en vond het zo fijn om eens van Lucca te horen hoe het nu zit."

Ontzettend bedankt voor de reading. Ik was heel benieuwd en ook nieuwsgierig. Toen ik het las moest ik gewoon huilen en vond het zo fijn om eens van Lucca te horen hoe het nu zit. Ze is vertrouwen, dat voel ik ook en met de juiste hulp (grenzen) gaat het helemaal goed komen.

- Francis

"De reading heeft me geraakt. Mooie tips, die ik uiteraard gelijk heb toegepast."

De reading heeft me geraakt. Mooie tips, die ik uiteraard gelijk heb toegepast. Waaronder daar waar ik Beer in het begin overprikkelde, mag hij nu juist weer erop uit. De natuur in, samen. Mede door je reading is ‘de druk/controle’ eraf bij mij. Beer ervaart nu zoveel vrijheid. Dankjewel!

- Manon

"Verbazingwekkend. Verwonderlijk. Bijzonder. Ongelooflijk."

Verbazingwekkend. Verwonderlijk. Bijzonder. Ongelooflijk. Dat onze liefste hond een weerspiegeling is van jezelf. Zou er dan toch iets zijn tussen hemel en aarde?

- Anoniem

"De reading van onze hond gaf ons veel herkenning."

De reading van onze hond gaf ons veel herkenning. We liepen tegen een paar dingen aan en we wilden graag van onze hond zelf weten hoe hij dit ervaarde. Het gaf ons veel rust toen we de reading lazen en door de ogen van onze hond konden zien hoe hij dingen ervaart. We weten nu waar we op kunnen letten en waar we mee aan de slag kunnen gaan. Heel erg fijn!

- Anoniem

"Buddy heeft sinds zijn gesprek met Joyce bijna niet meer in huis geplast. Hij is veel rustiger geworden. We zijn Joyce zo dankbaar. "

We hadden al een hele tijd een probleem met Buddy. Hij was altijd zindelijk en sinds een jaar plast hij in huis zodra we hem alleen laten (en dan niet eens alleen in de zin van echt weg gaan). We hadden van alles geprobeerd, maar konden er niet achter komen wat de reden nou precies was. Grote ruimte, kleine ruimte het maakte niks uit. Tijn is eens gaan zoeken toen ik zei dat we misschien zijn foto moesten laten lezen, mijn vader was helderziende dus ik wist dat dit wel eens kon gaan helpen. Hij kwam toen hier terecht. We hadden gelijk het gevoel dat we aan het goede adres waren. Onze andere hond heette Bo dus dit moest wel goed zijn.

Een mail gestuurd en wat een fijne warme reactie. Het duurde even voordat Joyce contact met Buddy kon krijgen, maar het was zeker de moeite waard. Het klopte allemaal precies hoe ze Buddy omschreef. Buddy heeft sinds zijn gesprek met Joyce bijna niet meer in huis geplast. Hij is veel rustiger geworden. We zijn Joyce zo dankbaar. We raden hun bij iedereen aan! Nogmaals heel erg bedankt!

- Elza

"Als je ook twijfelt, gewoon doen. Je krijgt er geen spijt van."

en reading van je huisdier, ik vond het eerst een gek idee. Maar, ben ik niet altijd degene die roept dat het me frustreert dat ik vaak niet snap wat Luna bedoelt als ze aan het miauwen is? Vooral nu ze een oud dametje aan het worden is, met oude-dametjes-gebreken. Dus toch Joyce ingeschakeld.

Wat bleek? Luna had ons al over die reading horen praten via Zoom, dus ze was richting Joyce een beetje gepikeerd dat het toch zo lang had geduurd voordat zij contact met haar zocht. Het verslag dat ik van Joyce kreeg was heel bijzonder. Het was zo fijn om van Luna zelf te horen! Als je ook twijfelt, gewoon doen. Je krijgt er geen spijt van.

- Debbie

"Met een brok in mijn keel heb ik de reading gelezen, deze is zo mooi en herkenbaar."

Toen ik de mail zag en dat de reading die dag had plaatsgevonden schoot mij als eerst te binnen dat het opvallend was dat Skipper die dag had uitgekozen om contact te maken. Ik lag nl. met migraine op bed, dus ik denk dat hij de ruimte en rust voelde om dit op dat moment te doen. Dat zegt al veel over hoe hij met mij bezig is.

Met een brok in mijn keel heb ik de reading gelezen, deze is zo mooi en herkenbaar. Dat hij zo haarfijn mijn verdriet voelt en vertelde dat ik hem vergat te zien in het nu. Doordat hij mij daarop heeft gewezen in de reading heb ik daar verandering in kunnen aanbrengen en merk ik aan hem dat hij daardoor een stuk rustiger is en mij vaker opzoekt om contact te maken. En dat heeft weer een rustgevende werking op mij.

Ik ben het gesprek met hem aangegaan en dat was zo mooi! Hij luisterde met gespitste oren, hield zijn kopje scheef en keek me met grote heldere ogen recht aan. En echt waar we hebben een heerlijke week gehad, we beide stukken rustiger en nog meer verbonden met elkaar.

Ik ben heel dankbaar dat je de reading met Skipper hebt gedaan. Hij heeft mij weer met beide benen op de grond gezet en vertelt waar het om gaat. Door alle drukte van alledag verlies ik dat weleens uit het oog.

- Mirella

"Joyce heeft voor mij deze methode toegepast waardoor ik achter dingen ben gekomen waarin ik het zelf nooit gezocht had. Super blij mee!"

De reading was echt een nieuwe ervaring voor mij, waar ik in eerste instantie kritisch tegenover stond. Totdat ik tegen bepaald gedrag aanliep bij mijn hond Bootsy wat voor mijn gevoel echt uit het niets was ontstaan. Ik kreeg een tip van een vriendin, zij had eerder goeie ervaringen gehad met Joyce. Joyce heeft voor mij deze methode toegepast waardoor ik achter dingen ben gekomen waarin ik het zelf nooit gezocht had. Super blij mee! Er is weer rust in de tent!?

- Ellen

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00