BoVertelt_Logo_Slogan
Bo_Vertelt_Het_team

Coachpraktijk Bo Vertelt is in 2017 opgericht door Joyce de Baan - van Wijk en Ernst-Jan van Wijk. Sindsdien heb ik (Bo) samen met hen al tientallen jongeren en volwassenen mogen helpen hun leven bewuster en met meer plezier te leven. Joyce en Ernst-Jan zijn ervan overtuigd dat ieder mens, hoe jong ook, unieke kwaliteiten heeft waarmee hij of zij het leven kan leiden dat nu bij hem of haar past. En dat laten we met Bo Vertelt graag zien. 

Spiegelcoaching met honden

Bij Bo Vertelt maken we gebruik van spiegelcoaching met honden. Dit is een vorm van coaching waarin de hond laat zien wat jij onbewust uitstraalt als je het over een kwestie hebt die je raakt. Wij honden reageren namelijk instinctief op hoe jij je op dat moment voelt. De coach herkent wat de hond laat zien, en gebruikt die kennis en zijn eigen expertise om door te vragen. Zo kom je veel sneller tot de kern, op een speelse en ongedwongen manier.

Zelfkennis en vertrouwen

De meeste mensen weten (onbewust) wel welke keuzes ze moeten maken. Maar vaak zijn we te druk of te veel met anderen bezig om erover na te denken. Bij Bo Vertelt leren we je weer vertrouwen op jezelf, je eigen inzicht en je kwaliteiten. Je leert omgaan met uitdagingen in je leven, en krijgt meer rust en vertrouwen. En niet te vergeten gewoon een geweldige tijd, want maak je maar klaar voor een avontuur. Zonder oordeel, en met heel veel lol.

‘ Durf te kiezen wat bij je past

Bo Vertelt - Ernst-Jan

“Ik heb onvoorwaardelijke liefde en geloof erin dat ik bij kan dragen aan het welzijn van anderen. Door samen naar buiten te gaan, zonder enige afleiding, kom je tot rust en is er ruimte om stil te staan. Door het uitvoeren van een (sportieve) activiteit of een spelelement komen we op een voor iedere gewenst tempo tot de kern.”

Ernst-Jan van Wijk

Ernst-Jan is een heel relaxt teamlid dat een enorme klik heeft met jongeren. Als gediplomeerd jeugd- en jongerenbegeleider leert hij hen op een speelse manier om te gaan met hun uitdagingen. Hij houdt enorm van sport en spel, door de duinen ravotten en eindeloos met elkaar de natuur in gaan.

Toch is Ernst Jan is niet altijd zo chill geweest. Dat heeft hij echt moeten leren. Hij doet altijd alles in zijn leven met veel passie, houdt van aanpakken en ging daarbij in het verleden nog wel eens over zijn grenzen heen. Zo was er een tijd dat hij van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in touw was. Geregeld was hij daarbij niet te genieten, en langzaam maar zeker stevende hij af op een burn-out. Nee, hij was een totaal ander mens dan nu.

Enkele jaren geleden bemerkte Ernst dat dat het zo niet langer kon. Hij ervoer een continu gevoel van druk, onrust, had een kort lontje en leefde naar andermans maatstaven. Hij ontdekte dat je niet alles kunt zonder daar een prijs voor te betalen. Na dat inzicht gooide hij zijn leven radicaal om. De volle agenda’s gingen overboord, en er kwam ruimte voor spontane ontmoetingen en het leven laten komen zoals het komt.

Gelukkig maar, want daardoor hebben we hier vaak nu de meest mooie avonden, en bijzondere wandelingen. Ook kinderen en jongeren vinden dat heerlijk en komen hier vaak helemaal tot rust.

Ernst wil ook anderen laten inzien dat het leven zoveel waardevoller is als er tijd en rust is.

“Ik geloof dat de antwoorden in onszelf verborgen liggen. Door terug te keren naar de basis en je te focussen op jouw persoonlijke vraagstukken ontstaat bewustwording. De hond is een prachtige co-coach in dat proces.”

Joyce de Baan – van Wijk

Joyce en ik hadden meteen een klik. Vanaf het allereerste moment dat ze me uit het nest uitzocht, voelden we ons thuis bij elkaar. Joyce en ik voelen elkaar ook feilloos aan. Het lijkt wel alsof er een onzichtbare lijn tussen ons zit. Als je met mij en Joyce op pad gaat, komen er verborgen antwoorden boven die jou weer in verbinding brengen met jezelf.

Als kind had Joyce al veel met dieren. Daarbij voelde ze zich veilig, alsof ze haar begrepen. Toen ze groter werd, moest ook zij haar eigen grenzen leren kennen. Ze is een harde werker, iemand die zich niet graag laat kennen en rationeel. Door haar persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling voelt ze inmiddels feilloos aan wat bij haar past en wat niet, wat aandacht nodig heeft en wat niet. Hierdoor kan ze hele bewuste keuzes maken in het hier en nu en leeft ze inmiddels vanuit haar gevoel. En dat is een wereld van verschil kan ik je vertellen.

Joyce is gediplomeerd coach en spiegeltrainer. Ze gebruikt mij en Balou als spiegel. Maar zet ook haar intuïtieve, energetische en systemische ervaring in tijdens de sessies. Als team maken wij jouw overtuigingen, gedrag en emoties zichtbaar. 

Joyce is een ontzettend warme, enthousiaste, directe en doortastende persoonlijkheid. Ze legt snel de vinger op de zere plek, en kan je daarna gericht helpen. 

Bo_Vertelt_Joyce1
B0_Blog4

Over mijzelf (Bo),
ruwe bolster blanke pit

Ik ben een Zwitserse Sennen reu, geboren in augustus 2011. Op de één of andere manier maak ik altijd veel los bij mensen. De meeste mensen zien mij meteen als een grote knuffel, een lobbes. En dat ben ik ook, al zeg ik het zelf. Maar omdat ik vrij fors ben, kunnen sommige mensen ook nogal eens van mij schrikken. En dat hoeft echt niet, want ik heb maar een heel klein hartje. Een beetje het type ruwe bolster, blanke pit zeg maar.

Ik ben een gevoelige macho die serieus is en een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Ik vind het dan ook ontzettend leuk  om ‘te werken’ en jou te laten zien waar jij mee zit. Joyce zegt altijd dat ik daarvoor geboren ben.

Ik ben recht door zee, houd niet van doen alsof, en laat je het leiderschap echt verdienen. Verder ben ik sterk en nergens bang voor.  Ik leef heel erg in het nu. Ik laat alles komen zoals het komt.

Waar je me voor wakker kunt maken? Spelen met de bal, hollen over het strand en zwemmen. Maar vooral ook om te knuffelen en gezellig samen te zijn. 

Bo_Vertelt_Balou

Balou,
hoe meer zielen hoe meer vreugd

Balou is een Berner Sennen, geboren in april 2018. Balou is heel open en enthousiast en begroet alles en iedereen die ze tegen komt. 

Ze is het type: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ze is subtiel, maar toch heel direct in haar manier van spiegelen. Ze neemt je mee in haar wereld van speelsheid en plezier.

Je kunt haar wakker maken voor een vroege wandeling waarin ze op zoek kan gaan naar muisjes. Samen iets ondernemen is waar ze blij van wordt.

Pien - bovertelt

Pien,
liefdevolle spring in ’t veld

Pien is een Zwitserse Sennen, geboren in december 2018 en vanaf dat ze 8 maanden was wandelde ze regelmatig mee in onze roedel. Pien is zachtaardig en liefdevol. Ze daagt je uit om te verbinden vanuit je hart.

Ze is enorm scherp in het aanvoelen van energieën, waardoor ze heel veel voelt van de mens. Pien woont bij liefdevolle baasjes Gerdien en Peter en werkt regelmatig mee in ons team als co-coach.

Je kunt haar wakker maken voor een paranoot (snack) en ze wordt graag gekriebeld onder haar kin of over haar buik.

Logo's_Bo_Vertelt
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00