Over ons

Ernst-Jan van Wijk

Ik doe alles in mijn leven met veel passie. Ik ben opgegroeid in een groot gezin met een moeder die rond haar 40e de diagnose MS kreeg. Daardoor leerde ik al jong zelf het leven ontdekken. Ik worstelde me door mijn schooltijd en ging daarna aan de slag bij bedrijven die anderen passend vonden. Nooit zat ik op mijn plek, er knaagde iets. Er was onrust, druk, een kort lontje: ik leefde naar andermans maatstaven. Ik besloot mijn leven radicaal om te gooien.

De volle agenda ging overboord, ik ging leven op mijn voorwaarden. Bij het volgen van een jongerenopleiding merkte ik hoe mijn vuurtje aanging. Het overlijden van onze dochter Liv was het laatste duwtje, ik besloot volle bak voor ons bedrijf te gaan. Nu werk ik fulltime als (jongeren)coach en begeleider en heb ik ook een opleiding gevolgd om jongeren specifiek te ondersteunen bij rouw en verlies door overlijden of echtscheiding.

Ik ben heel relaxt en leer jongeren graag op een speelse manier omgaan met de uitdagingen in hun leven. Ik kan me goed verplaatsen in hun doen en laten, misschien wel omdat ik het kind in mezelf nooit kwijtraakte. Verder geniet ik enorm van sport en spel, ravotten in de duinen en eindeloos met elkaar de natuur in gaan. Als gediplomeerd jongerencoach vind ik het heerlijk om mijn creativiteit en de door onszelf ontwikkelde methodieken in te zetten om jongeren te laten groeien. Door samen naar buiten te gaan, zonder afleiding, kom je tot rust. Is er ruimte om stil te staan en mag je op jouw tempo ontdekken wie je bent en wat je nodig hebt.

BoVertelt_OverOns_Ernst-Jan

"Ik laat je graag zien dat het leven zoveel waardevoller is wanneer je er de tijd voor neemt en dat je met kleine stapjes de grootste dingen kunt bereiken."

Joyce de Baan - van Wijk

In mijn werk is het inzetten van mijn intuïtie en spiritualiteit voor mij inmiddels heel gewoon. Maar zo gewoon is die intuïtie en spiritualiteit niet altijd geweest in mijn leven.

Als kind voelde ik me al anders. Gevoeliger. Alsof ik in verbinding stond met iets onzichtbaars. Die gevoelige kant ontwikkelde ik vooral vanuit angst en onzekerheid. Ik voelde me onbegrepen, anders. Kennis vanuit boeken sla ik moeizaam op. Maar als ik ervaar, als ik voel, wéét ik de antwoorden. Ik paste niet in mijn omgeving, dus paste ik mij aan naar mijn omgeving.

Toen ik niet meer blij kon zijn met wie ik was, wat ik deed of had, was het klaar. Zo wilde ik niet verder. Ik besloot anders te gaan leven en volgde de nodige opleidingen, waarin ik ook mezelf leerde begrijpen. Ik ontdekte dat ik hooggevoelig was, daarom had ik me als kind zo anders gevoeld. Ik leerde hoe ik me beter kon voelen mét mijn gevoeligheid, dat het juist een prachtig talent is. Nu loop ik niet langer leeg en voel wat bij me past. Zo kan ik leven op mijn voorwaarden. Ook op spiritueel vlak begon ik een bijzondere ontdekkingstocht.

Waar ik nooit goed genoeg was, zie ik mezelf nu als een liefdevol en tevreden mens: gevoelig, spiritueel, praktisch en nuchter. Een heerlijke combinatie. Mijn gevoeligheid vertaalt zich ook in het werken met de honden. Vanaf het moment dat ik Bo uitzocht, voelden we ons thuis bij elkaar. We voelden elkaar feilloos aan, verbonden door een onzichtbare lijn. En zelfs nu hij er niet meer is voel ik die verbinding met hem nog steeds.

Die kracht van het voelen zet ik als gediplomeerd coach en medium voor mens en hond in. Ga je met mij op pad, dan komen er antwoorden boven die jou weer in verbinding brengen met jezelf. Ik maak jouw overtuigingen, gedrag en emoties zichtbaar, leg snel een vinger op de zere plek en kan je daarna gericht helpen.

BoVertelt_OverOns_Joyce

"Ik geloof dat de antwoorden al in jou verborgen liggen. Je ontdekt ze door terug te keren naar de basis en je te focussen op jouw persoonlijke vraagstukken. De hond is een prachtige co-coach in dat proces."

Marjolein Perfors

Hi! Ik ben Marjolein. Als jong meisje was ik erg onzeker tijdens mijn schoolperiode. Door mijn dyslexie dacht ik vaak dat ik het niet goed deed en ik voelde druk om alle toetsen in één keer te halen. Want als ik mijn toetsen in één keer zou halen, zou ik niet achterlopen en meer tijd overhouden om naar de paarden te gaan of te gaan voetballen. Hoewel het goed ging op school, had ik achteraf graag een extra steuntje in de rug gekregen van een coach. Iemand die me had geleerd om zekerder in mijn schoenen te staan of om meer de kracht uit mijzelf te halen.

Geboren in een ondernemersfamilie kreeg ik werklust en trots mee in mijn opvoeding. Met hard werken kun je veel bereiken, wat ook mijn strategie op school werd. Zo bleef ik na het vmbo doorleren en behaalde ik zelfs mijn master. In mijn eerste jaren als fysiotherapeut wilde ik vooral sterk zijn, dan werd ik niet overlopen door anderen. Daarmee nam ik een rol aan die niet bij mij paste, gezien mijn rustige en gevoelige karakter. In de jaren daaropvolgend zag ik langzaam maar zeker in dat die zachte kant juíst mijn kracht is.

Dat werk als fysiotherapeut doe ik nog steeds, maar inmiddels werk ik daarnaast ook als coach met honden. Samenwerken met Billy vind ik fantastisch, op deze manier kan ik mijn werk en mijn passie combineren. Je kunt wel zeggen dat werken met honden mijn ‘kleinemeisjesdroom’ is. In beweging blijven, creatief coachen, ik houd ervan! Ik ben rustig in omgang, positief en luister graag naar je verhaal. Ik ben ervaren met spanningsgerelateerde klachten, of dat nu komt door faalangst, somatische lichamelijke klachten (buikpijn, rugpijn, hoofdpijn), long covid, burn-out of ADHD. Ik zet jou in beweging, waardoor je niet alleen fysiek, maar ook mentaal groeit.

Marjolein en Billy

“Je hoeft niet te wachten tot je dertig bent om stevig op je pootjes te gaan staan. Ik help jou ontdekken wat jouw kracht is.”

En de rest van ons team

BoVertelt_Bo

Bo

11 augustus 2011 - 28 juli 2022
Ruwe bolster blanke pit

Bo was een Zwitserse Sennen reu, hij maakte altijd veel los bij mensen. Omdat hij groot was waren mensen ook vaak onder indruk van zijn verschijning. Zijn blik raakte velen harten. Bo had een heel klein hartje, hij was het type ruwe bolster, blanke pit.

Een gevoelige macho die heel serieus was en een groot verantwoordelijkheidsgevoel had. Hij was recht door zee, hield niet van doen alsof, en liet je het leiderschap echt verdienen. Hij was nergens bang voor en was het voorbeeld van het leven in het moment.

Je kon hem wakker maken voor eten en om te spelen met een bal. Maar het liefst lag hij tegen ons aan op de bank om te knuffelen.

De praktijk is dankzij hem ontstaan en een eerbetoon aan al zijn wijze lessen.

Bo-vertelt-Balou

Balou

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Balou is een Berner Sennen, geboren in april 2018. Balou is heel open en enthousiast en begroet alles en iedereen die ze tegen komt.

Ze is het type: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ze is subtiel, maar toch heel direct in haar manier van spiegelen. Ze neemt je mee in haar wereld van speelsheid en plezier.

Je kunt haar wakker maken voor een vroege wandeling waarin ze op zoek kan gaan naar muisjes. Samen iets ondernemen is waar ze blij van wordt.

BoVertelt_Pien

Pien

Liefdevolle spring in 't veld

Pien is een Zwitserse Sennen, geboren in december 2018 en vanaf dat ze 8 maanden was wandelde ze regelmatig mee in onze roedel. Pien is zachtaardig en liefdevol. Ze daagt je uit om te verbinden vanuit je hart.

Ze is enorm scherp in het aanvoelen van energieën, waardoor ze heel veel voelt van de mens. Pien woont bij liefdevolle baasjes Gerdien en Peter en werkt regelmatig mee in ons team als co-coach.

Je kunt haar wakker maken voor een snack en ze wordt graag gekriebeld onder haar kin of over haar buik.

IMG_8066

Beer

Leergierige Boeddha

Beer is een kruising tussen een Berner Sennen en een Australian Shepherd, geboren op 7 maart 2022.

Beer is liefdevol, behoedzaam en ontzettend leergierig. Soms is zijn behoefte om een geur te volgen groter dan de behoefte om te luisteren. Hij vindt het heerlijk om in een roedel te groeien en houdt er van om met elkaar te zijn.

Beer krijgt van ons alle tijd om te groeien, te ontdekken en te ontwikkelen. Daarna zullen we hem stap voor stap introduceren in ons werk.

Je kunt hem wakker maken om te gaan speuren en samen actief te zijn in de natuur.

Coachen met Honden

Billy

Daagt je uit

Billy is een vrolijke labrador retriever, geboren in mei 2016. Billy heeft een geduldig en lief karakter. Ze houdt ervan om nieuwe dingen te leren en om met je samen te werken. Bij nieuwe situaties kijkt ze graag eerst even de kat uit de boom, maar voelt ze zich eenmaal thuis, dan durft ze je best uit te dagen.
Als een echte labrador is Billy gek op eten en op spelen in het water. Ook tijdens een wandeling in het bos geniet ze volop. Billy haar manier van communiceren is subtiel en ze ondersteunt je in het vinden en nemen van meer rust.

En… net als de meeste labradors kun je ook Billy wakker maken voor alles wat met eten te maken heeft!

Als jeugdzorgwerker staan wij geregistreerd bij het SKJ onder registratienummer 140011129
Als jeugdzorgwerker staan wij geregistreerd bij het SKJ onder registratienummer 140011129

Begunstiger van AAIZOO;  Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs
Begunstiger van AAIZOO;  Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00