BoVertelt_Logo_Slogan
Bo_Vertelt_Het_team

Coachpraktijk Bo Vertelt is in 2017 door ons opgericht en sindsdien hebben wij samen met onze roedel al tientallen kinderen, jongeren en volwassenen mogen helpen hun leven bewuster en met meer plezier te leven. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens, hoe jong ook, unieke kwaliteiten heeft waarmee hij of zij het leven kan leiden dat nu bij hem of haar past. Onze missie is jou te leren leven vanuit je hart, omdat je dan leeft vanuit de puurste intenties.

Spiegelcoaching met honden

Onderzoek heeft aangetoond dat slechts 5% van ons gedrag bewust verloopt. Dat betekent dus dat maar liefst 95% van ons gedrag onbewust is en wij als het ware dit gedrag ondergaan. Bewust gedrag laat zich kenmerken door het gedrag dat volgt op iets waar we eerst over hebben nagedacht. En dat laatste bereik je door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en dus bijvoorbeeld een coachingstraject bij ons te volgen.

Spiegelen betekent dat de hond reageert op jouw gedrag en emoties. Wij zetten de hond in om je bewust te worden van je eigen gedrag, van je communicatie en je lichaamstaal. Door het spiegelen wordt onbewust gedrag bewust gemaakt. Het is ervaringsleren en juist die ervaring vinden wij zo belangrijk. Want een ervaring is voelen, emotie en juist dat maakt je bewust!

Onze oudste hond Bo heeft ons geïntroduceerd in de wereld van het spiegelen, hij is onze leermeester en spiegel. Daarom ook de naam                Bo Vertelt, want uiteindelijk is door zijn spiegel de praktijk ontstaan.

De methodiek

Door onze coachees in de spiegel te laten kijken die de hond ze voorhoudt, ontstaat er zo’n bewustwordingsproces. Juist door samen te werken met de hond is er een laagdrempelige manier om het effect van die spiegel te onderzoeken. De honden oordelen namelijk niet op hoe zij iets doen, ze laten ze alleen wel zien wat het met hen doet. Een bepaald gedrag of patroon wordt uitgekristalliseerd, versterkt of vergroot.

De hond reageert “natuurlijk” op de acties of manier van zijn van de coachee. Er zitten geen filters tussen. Het is onbevooroordeeld en er is geen ontsnappen aan. Je krijgt precies terug wat je zelf geeft, of je het nou leuk vindt of niet.

Als coach helpen wij onze coachees om de vertaalslag te maken naar de praktijk van alledag, in het privéleven of op de werkvloer. Doordat je het gebeuren ervaart in het hier en nu, in fysiek voelen, horen en zien ontstaat al snel een doorgang om de ervaring te vertalen richting jouw coachvraag. De ervaringen blijven in beelden, geluiden en lichaamsgevoel nog lang aanwezig in ons systeem.

En dat zorgt er weer voor dat je bewust gedrag creëert, waardoor je de dingen anders gaat zien, voelen, ervaren en doen! Jaren later weten mensen zich vaak nog een ervaring te herinneren die werd opgedaan in een spiegelsessie. Dit worden zogenaamde levensankers genoemd, welke je altijd helpen om terug te kunnen kijken en toe te passen op wat je hebt geleerd.

Een korte impressie van team Bo vertelt

‘ Durf te kiezen wat bij je past

Bo Vertelt - Ernst-Jan

“Ik heb onvoorwaardelijke liefde en geloof erin dat ik bij kan dragen aan het welzijn van anderen. Door samen naar buiten te gaan, zonder enige afleiding, kom je tot rust en is er ruimte om stil te staan. Door het uitvoeren van een (sportieve) activiteit of een spelelement komen we op een voor iedere gewenst tempo tot de kern.”

Ernst-Jan van Wijk

Ernst-Jan is een heel relaxt teamlid dat een enorme klik heeft met jongeren. Hij leert hun op een speelse manier om te gaan met hun uitdagingen. Hij houdt enorm van sport en spel, door de duinen ravotten en eindeloos met elkaar de natuur in gaan.

Toch is Ernst-Jan is niet altijd zo chill geweest. Dat heeft hij echt moeten leren. Hij doet altijd alles in zijn leven met veel passie, houdt van aanpakken en ging daarbij in het verleden nog wel eens over zijn grenzen heen. Zo was er een tijd dat hij van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in touw was. Geregeld was hij daarbij niet te genieten en langzaam maar zeker stevende hij af op een burn-out.

Enkele jaren geleden bemerkte Ernst-Jan dat het zo niet langer kon. Hij ervoer een continu gevoel van druk, onrust, had een kort lontje en leefde naar andermans maatstaven. Hij ontdekte dat je niet alles kunt doen zonder daar een prijs voor te betalen. Na dat inzicht gooide hij zijn leven radicaal om. De volle agenda’s gingen overboord en er kwam weer meer ruimte voor spontane ontmoetingen en het leven laten komen zoals het komt.

Ernst-Jan is gediplomeerd jongerencoach en zet graag zijn creativiteit en zelf ontwikkelde methodieken in tijdens de sessies. Hij laat je inzien dat het leven zoveel waardevoller is als je er de tijd voor neemt.

Ernst-Jan is een ontzettend warme, spontane, zorgzame en daadkrachtige persoonlijkheid. Hij leert je hoe je in kleine stapjes de grootste dingen kunt bereiken. 

“Ik geloof dat de antwoorden in onszelf verborgen liggen. Door terug te keren naar de basis en je te focussen op jouw persoonlijke vraagstukken ontstaat bewustwording. De hond is een prachtige co-coach in dat proces.”

Joyce de Baan – van Wijk

Bo en Joyce hadden meteen een klik. Vanaf het allereerste moment dat ze hem uit het nest zocht, voelden ze ons thuis bij elkaar. Ze voelen elkaar ook feilloos aan. Het lijkt wel alsof er een onzichtbare lijn tussen hun zit. Dankzij hem is zij zich in de afgelopen jaren gaan ontwikkelen als coach en HSP ervaringsdeskundige. Als je met Joyce op pad gaat, komen er verborgen antwoorden boven die jou weer in verbinding brengen met jezelf.

Als kind had Joyce al veel met dieren. Ze gaven haar een gevoel van veiligheid, alsof ze haar begrepen. Toen ze ouder werd, moest ook zij haar eigen grenzen leren kennen. Joyce is een harde werker, rationeel en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Door haar persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling voelt ze inmiddels feilloos aan wat bij haar past en wat niet, wat aandacht nodig heeft en wat niet. Hierdoor kan ze heel bewust keuzes maken in het hier en nu en leeft ze inmiddels vanuit haar gevoel. 

Joyce is gediplomeerd coach en spiegeltrainer en zet ook graag haar intuïtieve, energetische en systemische ervaring in tijdens de sessies. Zij maakt jouw overtuigingen, gedrag en emoties zichtbaar. 

Joyce is een ontzettend warme, enthousiaste, directe en betrouwbare persoonlijkheid. Ze legt snel de vinger op de zere plek, en kan je daarna gericht helpen. 

Bo_Vertelt_Joyce1
B0_Blog4

Bo,
ruwe bolster blanke pit

Bo is een Zwitserse Sennen reu, geboren in augustus 2011. Bo maakt altijd veel los bij mensen. De meeste mensen zien hem meteen als een grote knuffel, een lobbes. Maar omdat hij groot is zijn mensen ook vaak onder indruk van zijn verschijning. Bo heeft een heel klein hartje, hij is het type ruwe bolster, blanke pit.

Een gevoelige macho die serieus is en een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Hij is recht door zee, houd niet van doen alsof, en laat je het leiderschap echt verdienen. Hij is nergens bang voor en leeft echt in het hier en nu. 

Je kunt hem wakker maken voor eten en om te spelen met een bal. Maar het liefst ligt hij tegen je aan op de bank, terwijl hij geaaid wordt.

Bo_Vertelt_Balou

Balou,
hoe meer zielen hoe meer vreugd

Balou is een Berner Sennen, geboren in april 2018. Balou is heel open en enthousiast en begroet alles en iedereen die ze tegen komt. 

Ze is het type: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ze is subtiel, maar toch heel direct in haar manier van spiegelen. Ze neemt je mee in haar wereld van speelsheid en plezier.

Je kunt haar wakker maken voor een vroege wandeling waarin ze op zoek kan gaan naar muisjes. Samen iets ondernemen is waar ze blij van wordt.

Pien - bovertelt

Pien,
liefdevolle spring in ’t veld

Pien is een Zwitserse Sennen, geboren in december 2018 en vanaf dat ze 8 maanden was wandelde ze regelmatig mee in onze roedel. Pien is zachtaardig en liefdevol. Ze daagt je uit om te verbinden vanuit je hart.

Ze is enorm scherp in het aanvoelen van energieën, waardoor ze heel veel voelt van de mens. Pien woont bij liefdevolle baasjes Gerdien en Peter en werkt regelmatig mee in ons team als co-coach.

Je kunt haar wakker maken voor een paranoot (snack) en ze wordt graag gekriebeld onder haar kin of over haar buik.

Als jeugdzorgwerker staan wij geregistreerd bij het SKJ onder registratienummer 140011129
Als jeugdzorgwerker staan wij geregistreerd bij het SKJ onder registratienummer 140011129
Begunstiger van AAIZOO;  Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs
Begunstiger van AAIZOO;  Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00