BoVertelt_Logo_Slogan

Het team

Ernst-Jan van Wijk

Bo-Vertelt-Ernst-Jan

Ik doe alles in mijn leven met veel passie. Ik ben opgegroeid in een groot gezin met een moeder die rond haar 40e de diagnose MS kreeg. Daardoor leerde ik al jong zelf het leven ontdekken. Ik worstelde me door mijn schooltijd en ging daarna aan de slag bij bedrijven die anderen passend vonden. Nooit zat ik op mijn plek, er knaagde iets. Er was onrust, druk, een kort lontje: ik leefde naar andermans maatstaven. Ik besloot mijn leven radicaal om te gooien.

De volle agenda ging overboord, ik ging leven op mijn voorwaarden. Bij het volgen van een jongerenopleiding merkte ik hoe mijn vuurtje aanging. Het overlijden van onze dochter Liv was het laatste duwtje, ik besloot volle bak voor ons bedrijf te gaan. Nu werk ik fulltime als (jongeren)coach en begeleider en heb ik ook een opleiding gevolgd om jongeren specifiek te ondersteunen bij rouw en verlies door overlijden of echtscheiding.

Ik ben heel relaxt en leer jongeren graag op een speelse manier omgaan met de uitdagingen in hun leven. Ik kan me goed verplaatsen in hun doen en laten, misschien wel omdat ik het kind in mezelf nooit kwijtraakte. Verder geniet ik enorm van sport en spel, ravotten in de duinen en eindeloos met elkaar de natuur in gaan. Als gediplomeerd jongerencoach vind ik het heerlijk om mijn creativiteit en de door onszelf ontwikkelde methodieken in te zetten om jongeren te laten groeien. Door samen naar buiten te gaan, zonder afleiding, kom je tot rust. Is er ruimte om stil te staan en mag je op jouw tempo ontdekken wie je bent en wat je nodig hebt.

“Ik laat je graag zien dat het leven zoveel waardevoller is wanneer je er de tijd voor neemt en dat je met kleine stapjes de grootste dingen kunt bereiken."

Joyce de Baan - van Wijk

Bo_Vertelt_Joyce1

Als klein meisje voelde ik sfeer en energie goed aan. Woorden had ik er niet voor, waardoor mijn omgeving mij niet altijd begreep. Ik vulde mijn tijd met zorgen voor anderen. Tevreden met mezelf was ik niet. Hoe hard ik ook werkte, het was nooit goed genoeg. Toen ik niet meer blij kon zijn met wie ik was, wat ik deed of had, was het klaar. Zo wilde ik niet verder.

Ik besloot anders te gaan leven en volgde de nodige opleidingen, waarin ik ook mezelf leerde begrijpen. Ik ontdekte dat ik hooggevoelig was, daarom had ik me als kind zo anders gevoeld. Ik leerde hoe ik me beter kon voelen mét mijn gevoeligheid, dat het juist een prachtig talent is. Nu loop ik niet langer leeg en voel wat bij me past. Zo kan ik leven op mijn voorwaarden. Ook op spiritueel vlak begon ik een bijzondere ontdekkingstocht.

Waar ik nooit goed genoeg was, zie ik mezelf nu als een liefdevol en tevreden mens: gevoelig, spiritueel, praktisch en nuchter. Een heerlijke combinatie. Mijn gevoeligheid vertaalt zich ook in het werken met de honden. Vanaf het moment dat ik Bo uitzocht, voelden we ons thuis bij elkaar. We voelen elkaar feilloos aan, verbonden door een onzichtbare lijn.

Die kracht van voelen zet ik als gediplomeerd coach en spiegeltrainer in. Ga je met mij op pad, dan komen er antwoorden boven die jou weer in verbinding brengen met jezelf. Ik maak jouw overtuigingen, gedrag en emoties zichtbaar, leg snel een vinger op de zere plek en kan je daarna gericht helpen.

 

“Ik geloof dat de antwoorden al in jou verborgen liggen. Je ontdekt ze door terug te keren naar de basis en je te focussen op jouw persoonlijke vraagstukken. De hond is een prachtige co-coach in dat proces.”

Bo-vertelt-Bo

Bo,
ruwe bolster blanke pit

Bo is een Zwitserse Sennen reu, geboren in augustus 2011. Bo maakt altijd veel los bij mensen. De meeste mensen zien hem meteen als een grote knuffel, een lobbes. Maar omdat hij groot is zijn mensen ook vaak onder indruk van zijn verschijning. Bo heeft een heel klein hartje, hij is het type ruwe bolster, blanke pit.

Een gevoelige macho die serieus is en een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Hij is recht door zee, houd niet van doen alsof, en laat je het leiderschap echt verdienen. Hij is nergens bang voor en leeft echt in het hier en nu. 

Je kunt hem wakker maken voor eten en om te spelen met een bal. Maar het liefst ligt hij tegen je aan op de bank, terwijl hij geaaid wordt.

Bo-vertelt-Balou

Balou,
hoe meer zielen hoe meer vreugd

Balou is een Berner Sennen, geboren in april 2018. Balou is heel open en enthousiast en begroet alles en iedereen die ze tegen komt. 

Ze is het type: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ze is subtiel, maar toch heel direct in haar manier van spiegelen. Ze neemt je mee in haar wereld van speelsheid en plezier.

Je kunt haar wakker maken voor een vroege wandeling waarin ze op zoek kan gaan naar muisjes. Samen iets ondernemen is waar ze blij van wordt.

Pien - bovertelt

Pien,
liefdevolle spring in ’t veld

Pien is een Zwitserse Sennen, geboren in december 2018 en vanaf dat ze 8 maanden was wandelde ze regelmatig mee in onze roedel. Pien is zachtaardig en liefdevol. Ze daagt je uit om te verbinden vanuit je hart.

Ze is enorm scherp in het aanvoelen van energieën, waardoor ze heel veel voelt van de mens. Pien woont bij liefdevolle baasjes Gerdien en Peter en werkt regelmatig mee in ons team als co-coach.

Je kunt haar wakker maken voor een snack en ze wordt graag gekriebeld onder haar kin of over haar buik.

Als jeugdzorgwerker staan wij geregistreerd bij het SKJ onder registratienummer 140011129
Als jeugdzorgwerker staan wij geregistreerd bij het SKJ onder registratienummer 140011129
Begunstiger van AAIZOO;  Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs
Begunstiger van AAIZOO;  Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00