BoVertelt_Logo_Slogan

Het team

Ernst-Jan van Wijk

Bo-Vertelt-Ernst-Jan

Ik doe alles in mijn leven met veel passie. Ik ben opgegroeid in een groot gezin met een moeder die rond haar 40e de diagnose MS kreeg. Daardoor leerde ik al jong zelf het leven ontdekken. Ik worstelde me door mijn schooltijd en ging daarna aan de slag bij bedrijven die anderen passend vonden. Nooit zat ik op mijn plek, er knaagde iets. Er was onrust, druk, een kort lontje: ik leefde naar andermans maatstaven. Ik besloot mijn leven radicaal om te gooien.

De volle agenda ging overboord, ik ging leven op mijn voorwaarden. Bij het volgen van een jongerenopleiding merkte ik hoe mijn vuurtje aanging. Het overlijden van onze dochter Liv was het laatste duwtje, ik besloot volle bak voor ons bedrijf te gaan. Nu werk ik fulltime als (jongeren)coach en begeleider en heb ik ook een opleiding gevolgd om jongeren specifiek te ondersteunen bij rouw en verlies door overlijden of echtscheiding.

Ik ben heel relaxt en leer jongeren graag op een speelse manier omgaan met de uitdagingen in hun leven. Ik kan me goed verplaatsen in hun doen en laten, misschien wel omdat ik het kind in mezelf nooit kwijtraakte. Verder geniet ik enorm van sport en spel, ravotten in de duinen en eindeloos met elkaar de natuur in gaan. Als gediplomeerd jongerencoach vind ik het heerlijk om mijn creativiteit en de door onszelf ontwikkelde methodieken in te zetten om jongeren te laten groeien. Door samen naar buiten te gaan, zonder afleiding, kom je tot rust. Is er ruimte om stil te staan en mag je op jouw tempo ontdekken wie je bent en wat je nodig hebt.

“Ik laat je graag zien dat het leven zoveel waardevoller is wanneer je er de tijd voor neemt en dat je met kleine stapjes de grootste dingen kunt bereiken."

Joyce de Baan - van Wijk

Bo_Vertelt_Joyce1

In mijn werk is het inzetten van mijn intuïtie en spiritualiteit voor mij inmiddels heel gewoon. Maar zo gewoon is die intuïtie en spiritualiteit niet altijd geweest in mijn leven.

Als kind voelde ik me al anders. Gevoeliger. Alsof ik in verbinding stond met iets onzichtbaars. Die gevoelige kant ontwikkelde ik vooral vanuit angst en onzekerheid. Ik voelde me onbegrepen, anders. Kennis vanuit boeken sla ik moeizaam op. Maar als ik ervaar, als ik voel, wéét ik de antwoorden. Ik paste niet in mijn omgeving, dus paste ik mij aan naar mijn omgeving.

Toen ik niet meer blij kon zijn met wie ik was, wat ik deed of had, was het klaar. Zo wilde ik niet verder. Ik besloot anders te gaan leven en volgde de nodige opleidingen, waarin ik ook mezelf leerde begrijpen. Ik ontdekte dat ik hooggevoelig was, daarom had ik me als kind zo anders gevoeld. Ik leerde hoe ik me beter kon voelen mét mijn gevoeligheid, dat het juist een prachtig talent is. Nu loop ik niet langer leeg en voel wat bij me past. Zo kan ik leven op mijn voorwaarden. Ook op spiritueel vlak begon ik een bijzondere ontdekkingstocht.

Waar ik nooit goed genoeg was, zie ik mezelf nu als een liefdevol en tevreden mens: gevoelig, spiritueel, praktisch en nuchter. Een heerlijke combinatie. Mijn gevoeligheid vertaalt zich ook in het werken met de honden. Vanaf het moment dat ik Bo uitzocht, voelden we ons thuis bij elkaar. We voelen elkaar feilloos aan, verbonden door een onzichtbare lijn.

Die kracht van voelen zet ik als gediplomeerd spiegeltrainer en zielscoach voor mens en dier in. Ga je met mij op pad, dan komen er antwoorden boven die jou weer in verbinding brengen met jezelf. Ik maak jouw overtuigingen, gedrag en emoties zichtbaar, leg snel een vinger op de zere plek en kan je daarna gericht helpen.

 

“Ik geloof dat de antwoorden al in jou verborgen liggen. Je ontdekt ze door terug te keren naar de basis en je te focussen op jouw persoonlijke vraagstukken. De hond is een prachtige co-coach in dat proces.”

Bo-vertelt-Bo

Bo 11 augustus 2011 - 28 juli 2022
ruwe bolster blanke pit

Bo was een Zwitserse Sennen reu, hij maakte altijd veel los bij mensen. De meeste mensen zagen hem meteen als een grote knuffel, een lobbes. Maar omdat hij groot was waren mensen ook vaak onder indruk van zijn verschijning. Zijn blik raakte velen harten. Bo had een heel klein hartje, hij was het type ruwe bolster, blanke pit.

Een gevoelige macho die heel serieus was en een groot verantwoordelijkheidsgevoel had. Hij was recht door zee, hield niet van doen alsof, en liet je het leiderschap echt verdienen. Hij was nergens bang voor en was het voorbeeld van het leven in het moment.

Je kon hem wakker maken voor eten en om te spelen met een bal. Maar het liefst lag hij tegen ons aan op de bank om te knuffelen.

De praktijk is dankzij hem ontstaan en een eerbetoon aan al zijn wijze lessen.

Bo-vertelt-Balou

Balou,
hoe meer zielen hoe meer vreugd

Balou is een Berner Sennen, geboren in april 2018. Balou is heel open en enthousiast en begroet alles en iedereen die ze tegen komt. 

Ze is het type: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ze is subtiel, maar toch heel direct in haar manier van spiegelen. Ze neemt je mee in haar wereld van speelsheid en plezier.

Je kunt haar wakker maken voor een vroege wandeling waarin ze op zoek kan gaan naar muisjes. Samen iets ondernemen is waar ze blij van wordt.

Pien - bovertelt

Pien,
liefdevolle spring in ’t veld

Pien is een Zwitserse Sennen, geboren in december 2018 en vanaf dat ze 8 maanden was wandelde ze regelmatig mee in onze roedel. Pien is zachtaardig en liefdevol. Ze daagt je uit om te verbinden vanuit je hart.

Ze is enorm scherp in het aanvoelen van energieën, waardoor ze heel veel voelt van de mens. Pien woont bij liefdevolle baasjes Gerdien en Peter en werkt regelmatig mee in ons team als co-coach.

Je kunt haar wakker maken voor een snack en ze wordt graag gekriebeld onder haar kin of over haar buik.

Beer

Beer,
Leergierige Boeddha

Beer is een kruising tussen een Berner Sennen en een Australian Shepherd, geboren op 7
maart 2022. Beer is liefdevol, behoedzaam en is ontzettend leergierig. Hij observeert voordat hij
reageert en neemt zijn tijd om de wereld te ontdekken. Soms is zijn behoefte om een geur te
volgen groter dan de behoefte om te luisteren 😉. Hij vindt het heerlijk om in een roedel te
groeien en houdt er van om met elkaar te zijn.
Beer krijgt van ons alle tijd om te groeien, te ontdekken en te ontwikkelen. Daarna zullen we
hem stap voor stap introduceren in ons werk.
Je kunt hem wakker maken voor eten en om te gaan speuren, en samen actief te zijn in de
natuur.

Als jeugdzorgwerker staan wij geregistreerd bij het SKJ onder registratienummer 140011129
Als jeugdzorgwerker staan wij geregistreerd bij het SKJ onder registratienummer 140011129
Begunstiger van AAIZOO;  Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs
Begunstiger van AAIZOO;  Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00