BoVertelt_Logo_Slogan
Bo_Vertelt_Het_team

Coach praktijk Bo Vertelt is in 2017 opgericht door Joyce de Baan - van Wijk en Ernst-Jan van Wijk. Sindsdien heb ik (Bo) samen met hen al tientallen jongeren en volwassenen mogen helpen hun leven bewuster en met meer plezier te leven. Joyce en Ernst-Jan zijn ervan overtuigd dat ieder mens, hoe jong ook, unieke kwaliteiten heeft waarmee hij of zij het leven kan leiden dat nu bij hem of haar past. En dat laten we met Bo Vertelt graag zien. 

Spiegelcoaching met honden

Bij Bo Vertelt maken we gebruik van spiegelcoaching met honden. Dit is een vorm van coaching waarin de hond laat zien wat jij onbewust uitstraalt als je het over een kwestie hebt die je raakt. Wij honden reageren namelijk instinctief op hoe jij je op dat moment voelt. De coach herkent wat de hond laat zien, en gebruikt die kennis en zijn eigen expertise om door te vragen. Zo kom je veel sneller tot de kern, op een speelse en ongedwongen manier.

Zelfkennis en vertrouwen

De meeste mensen weten (onbewust) wel welke keuzes ze moeten maken. Maar vaak zijn we te druk of te veel met anderen bezig om erover na te denken. Bij Bo Vertelt leren we je weer vertrouwen op jezelf, je eigen inzicht en je kwaliteiten. Je leert omgaan met uitdagingen in je leven, en krijgt meer rust en vertrouwen. En niet te vergeten gewoon een geweldige tijd, want maak je maar klaar voor een avontuur. Zonder oordeel, en met heel veel lol.

‘ Durf te kiezen wat bij je past

Bo Vertelt - Ernst-Jan

“Ik heb onvoorwaardelijke liefde en geloof erin dat ik bij kan dragen aan het welzijn van anderen. Door samen naar buiten te gaan, zonder enige afleiding, kom je tot rust en is er ruimte om stil te staan. Door het uitvoeren van een (sportieve) activiteit of een spelelement komen we op een voor iedere gewenst tempo tot de kern.”

Ernst-Jan van Wijk

Ernst-Jan is een heel relaxt teamlid dat een enorme klik heeft met jongeren. Als gediplomeerd jeugd- en jongerenbegeleider leert hij hen op een speelse manier om te gaan met hun uitdagingen. Hij houdt enorm van sport en spel, door de duinen ravotten en eindeloos met elkaar de natuur in gaan.

Toch is Ernst Jan is niet altijd zo chill geweest. Dat heeft hij echt moeten leren. Hij doet altijd alles in zijn leven met veel passie, houdt van aanpakken en ging daarbij in het verleden nog wel eens over zijn grenzen heen. Zo was er een tijd dat hij van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in touw was. Geregeld was hij daarbij niet te genieten, en langzaam maar zeker stevende hij af op een burn-out. Nee, hij was een totaal ander mens dan nu.

Enkele jaren geleden bemerkte Ernst dat dat het zo niet langer kon. Hij ervoer een continu gevoel van druk, onrust, had een kort lontje en leefde naar andermans maatstaven. Hij ontdekte dat je niet alles kunt zonder daar een prijs voor te betalen. Na dat inzicht gooide hij zijn leven radicaal om. De volle agenda’s gingen overboord, en er kwam ruimte voor spontane ontmoetingen en het leven laten komen zoals het komt.

Gelukkig maar, want daardoor hebben we hier vaak nu de meest mooie avonden, en bijzondere wandelingen. Ook kinderen en jongeren vinden dat heerlijk en komen hier vaak helemaal tot rust.

Ernst wil ook anderen laten inzien dat het leven zoveel waardevoller is als er tijd en rust is.

“Ik geloof dat de antwoorden in ons zelf verborgen liggen. Door terug te keren naar de basis en je te focussen op jouw persoonlijke vraagstukken ontstaat bewustwording. De hond is een prachtige co-coach in dat proces.”

Joyce de Baan – van Wijk

Joyce en ik hadden meteen een klik. Vanaf het allereerste moment dat ze me uit het nest uitzocht, voelden we ons thuis bij elkaar. Joyce en ik voelen elkaar ook feilloos aan. Het lijkt wel alsof er een onzichtbare lijn tussen ons zit. Als je met mij en Joyce op pad gaat, komen er verborgen antwoorden boven die jou weer in verbinding brengen met jezelf.

Als kind had Joyce al veel met dieren. Daarbij voelde ze zich veilig, alsof ze haar begrepen. Toen ze groter werd, moest ze ook haar eigen grenzen leren kennen. Ook zij is een doordouwer, die zich niet graag laat kennen. Omdat ze last heeft van een vorm van reuma, moet ze heel erg aan haar zelf denken. Toen ze dat uiteindelijk is gaan doen, voelde ze dat het fysiek beter met haar ging en ze niet meer continu pijn voelde. Door te kiezen wat bij haar past, leeft ze nu ook heel anders. En dat is een wereld van verschil kan ik je vertellen.

Joyce is gediplomeerd coach en spiegeltrainer. Zij gebruikt mij als spiegel. Ik maak met mijn reacties jouw overtuigingen, gedrag en emoties zichtbaar. Zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen. Sterker nog, je kunt je bij mij niet anders voordoen dan je je voelt, want ik merk het toch.

Joyce is een ontzettend warme, enthousiaste, directe en doortastende persoonlijkheid. Ze legt snel de vinger op de zere plek, en kan je daarna gericht helpen. 

Bo_Vertelt_Joyce1
Bo_Vertelt_Balou

Balou,
hoe meer zielen hoe meer vreugd

Balou is ons jongste teamlid. Ze is een Berner Sennen, en geboren in april 2018. Balou is heel open en enthousiast en werkt als een magneet voor kinderen. Als ze in de buurt zijn, gaat ze liggen en mag iedereen haar aaien. Ze is dan ook veel meer een groepshond dan ik.

Ik vind het heerlijk om 1-op-1 met iemand te werken of te spelen, maar zij is het type: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Daarin vullen we elkaar mooi aan.

B0_Blog4

Over mijzelf (Bo),
ruwe bolster blanke pit

Ik ben een Zwitserse Sennen reu, geboren in augustus 2011. Op de één of andere manier maak ik altijd veel los bij mensen. De meeste mensen zien mij meteen als een grote knuffel, een lobbes. En dat ben ik ook, al zeg ik het zelf. Maar omdat ik vrij fors ben, kunnen sommige mensen ook nogal eens van mij schrikken. En dat hoeft echt niet, want ik heb maar een heel klein hartje. Een beetje het type ruwe bolster, blanke pit zeg maar.

Als het moet ben ik heel macho en kan ik hard en diep blaffen. Maar bovenal ben ik heel serieus en heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik vind het dan ook ontzettend leuk om met een tuig aan ‘te werken’ en jou te laten zien waar jij mee zit. Joyce zegt altijd dat ik daarvoor geboren ben.

Ik ben recht door zee, houd niet van doen alsof, en laat je het leiderschap echt verdienen. Verder ben ik sterk, nergens bang voor en zoek ik graag grenzen op. En ik leef heel erg in het nu. Ik denk niet aan wat er gister gebeurde, of wat er morgen kan gebeuren. Ik laat alles komen zoals het komt, en daar speel ik op in. Heerlijk ongedwongen.

Waar je me voor wakker kunt maken? Spelen met de bal, hollen over het strand en zwemmen. Maar vooral ook knuffelen en gezellig samen zijn. Heb ik je overtuigd? Dan gaan we genieten!

Logo's_Bo_Vertelt