Welkom lieve beer!

We hadden het er al vaker over gehad, een nieuw teamlid. De behoefte was groot, maar vooral Joyce voelde niet de ruimte voor een pup. Wel gingen we vast op onderzoek uit. Want welk ras zou er het beste bij ons passen? We volgden ons vertrouwen. De juiste pup zou op het juiste moment komen. En toch waren we verrast: we hadden nooit gedacht dat de pup in ons leven zou komen op het moment dat Bo er nog zou zijn. Op de ochtend dat we van de dierenarts te horen krijgen dat het niet goed zit met Bo, krijgt Joyce direct de boodschap “nieuw leven” binnen.

In de afgelopen jaren hebben we veel opgebouwd en onszelf ontwikkeld. Dat zorgde ervoor dat we
inmiddels een succesvolle coachpraktijk en het opleidingscentrum samen runnen. We bouwden een
groot netwerk op en sloten veel nieuwe vriendschappen. Maar tussen als deze mooie stappen door was er ook afscheid en verlies. Vaak ook levend verlies. Verlies in vriendschappen na het overlijden van Liv. Verlies in het voorzichtig afscheid nemen van het idee dat wij nog een kind zullen krijgen, maar ook verlies omdat de moeder van Joyce dementerend is en we steeds opnieuw afscheid nemen van een stukje van haar. En nu moesten we, na die mededeling van de dierenarts, ook nog bewust de laatste fase in met Bo. Dus tja... die term “nieuw leven” voelden we wel. Diezelfde ochtend opende Joyce Marktplaats en daar zag ze een nestje met precies de kruising die we wilden. En er waren drie reutjes beschikbaar! Joyce mailde de eigenaren en een week later mochten we kennis komen maken.

Voorafgaand aan ons bezoek voelde Joyce in op de foto’s van deze pups, om zo een eerste indruk te krijgen van hun karakters. Eén pup was duidelijk niet voor ons bestemd. Nieuwsgierig naar de overgebleven pups vertrokken we op een vroege zaterdagochtend naar Zuidermeer. Daar maakten we kennis met Winnie, de moeder van de pups, en werd al duidelijk hoe liefdevol en vol vertrouwen deze pups werden grootgebracht. Al snel mochten we plaats nemen in de bak van de pups en lieten we het aan hen over of er contact gemaakt zou worden. Bij Ernst kwamen er een paar pups langs, waaronder één van de reutjes. Eén pup kwam naar Joyce toe en bleef bij haar totdat ze zelf de bak verliet. Dat reutje was Beer! Beer is een slim, ondeugend en grappig hondje. Ontzettend liefdevol. Samenzijn is voor hem belangrijk. Werken in de praktijk met coachees is dus echt iets voor hem. Hij heeft tijd nodig om te groeien (voor ons een signaal dat we hem begrenzen, is zijn will to please) en hij is behoedzaam, wat zich uit als hij nieuwe mensen ontmoet. Dan heeft hij het nodig om op zijn voorwaarden contact te maken.

Op 7 mei hebben we Beer opgehaald en geïntroduceerd bij Bo en Balou. Inmiddels zijn ze aan elkaar
gewend! Beer brengt ons (naast slapeloze nachten 😉) enorm veel plezier. We hebben in tijden niet
zoveel gelachen als nu om hem. Hij is zo dapper en ondernemend dat hij op dag 4 al de sloot in holde, ontdekt heeft dat je met water kunt spelen en zijn neus volgt richting de boodschappenkrat, om er vervolgens met de smeerworst vandoor te gaan. Beer is een echte boef. Dat belooft nog wat de komende jaren 😊.

Het team van Bo Vertelt: Bo, Balou, Joyce en Ernst-Jan

Ernst-Jan en Joyce

Baasjes van Bo en Balou. Hebben een flinke dosis zelfkennis en hebben zich zelf geleerd te leven vanuit liefde.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00