Omdat de ziel al weet!

Het is december 2019 als eindelijk het telefoontje komt waar ik al zo lang op wacht. Er is een nestje geboren en er zit een pup voor ons bij! Cees blijkt een gevoelig ventje dat snel overprikkeld is. Toch valt hij al snel met een vertrouwd gevoel op mijn schoot in slaap. De tranen stan in mijn ogen. Ik weet het zeker: jij hoort bij mij en ik zal altijd voor je zorgen.

Februari 2020. Vlak voor de corona-uitbraak komt Cees bij ons wonen. Terwijl mijn kinderdroom in vervulling gaat, zit ik in een depressie. Ondaks dat ben ik vastberaden het liefste en braafste hondje van de wereld op te voeden. Ik zal de perfecte baas zijn. Twee keer gaan we naar de hondenschool, dan gaat de wereld op slot. De combinatie van mijn depressie en corona zorgt voor veel angsten, waardoor ik soms amper de deur uit durf. Maar dankzij Cees moet ik wel.

Nadat Cees een aantal maanden bij ons is, lopen we tegen bepaald ongewenst gedrag aan. Dus nodigen we een hondengedragstherapeut bij ons thuis uit. Samen met haar ga ik aan het werk met het gedrag van Cees. Tijdens een van onze trainingen zitten we op een bankje en vertel ik in tranen hoe ik me voel falen als baasje. Ik heb me zoveel verdiept in hondengedrag en -training, maar voor mijn gevoel lukt het allemaal niet. De gedragstherapeut geeft me de tip om Bo Vertelt te gaan volgen. Zij ziet dat het gedrag van Cees een spiegel is voor mij.

December 2021 doet Joyce een oproep voor mensen die geïnteresseerd zijn in een zielsreading. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt, dus ik stuur een berichtje en schrijf me in voor de reading. Niet veel later ontvang ik een mail met de reading, iets wat ik stiekem heel spannend vind.

“Iets heeft je bang gemaakt voor het leven, waardoor je niet meer kunt geloven dat het anders kan. Maar het kan anders. Keer naar binnen, ontdek wat er nog meer aanwezig is naast deze angst.” Het klopt exact. Bizar hoe Joyce deze informatie kan verwoorden.

“ Ik krijg een beeld van jou als thuiszorgmedewerker/-verzorger, misschien is dat wat je doet. Maar zo niet, weet dan dat er een toekomst voor je ligt in het (ver)zorgen van anderen. Je kunt heel veel voor anderen betekenen.

Die begrijp ik niet. Ik werk voor een commercieel bedrijf in de ICT en verkies logica en rationele zaken boven mijn gevoel. Dit moet Joyce verkeerd hebben, ik kan me echt niets voorstellen bij wat ze heeft opgeschreven. Maar toch… De dingen die ik wel herken uit de reading zijn zo groot, eng en traumatisch, dat ik ze niet aan durf te kijken. Na een telefonisch consult om de reading te bespreken leg ik het allemaal snel naast me neer. Het is te veel en te groot.Toch blijf ik op de achtergrond Bo Vertelt volgen, er is iets aan Joyce dat me aantrekt, al weet ik niet wat.

Omdat ik iets me honden wil gaan doen, ontwikkel ik me in de periode na de reading tot hondengedragscoach. Via Bo Vertelt heb ik gehoord over hun andere onderneming: coachenmethonden.nl . Ik wil graag meer diepgang aanbieden tijdens mijn privétrainingen en consulten en dus schrijf ik me in voor de opleiding.

De eerste avond staat mijn lichaam stijf van de zenuwen en angst en dat laat mijn hond me duidelijk merken. De spiegel die ze me voorhoudt is enorm en ik word geraakt in alle oude pijn. Iedere cel in mijn lichaam schreeuwt om weg te gaan: naar huis, terug naar mijn veilige omgeving. Maar iets in mijn roept ook om te blijven en tóch het proces in de opleiding aan te gaan. Ik deel met de groep, Ernst en Joyce wat er aan de hand is. De paniek, de pijn, alles komt eruit. Vanuit iedereen is er zoveel ruimte voor mijn angst en verdriet, maar ook ruimte om te doen wat voor mij goed voelt. Die paniekaanval blijkt het startschot van mijn proces van traumaverwerking en heling.

De opleiding komt voor mij al snel in het teken te staan van mijn persoonlijke proces. Ik moet eerst zelf gaan onderzoeken, verwerken en helen voor ik anderen kan helpen. Het grootste cadeau wat ik bij Joyce & Ernst-Jan ontvang is dat ik voor het eerst in mijn leven mijn traumatische verleden kan delen zónder dat er iets opgelost moet worden. Het mag er allemaal zijn en krijgt zoveel liefde en steun vanuit de groep. Als de opleiding klaar is en ik verder moet op mijn eigen pad, besluit ik om mijn eigen bedrijf los te laten en de tijd te nemen voor het verwerken van mijn trauma’s.

Twee maanden na het afronden van de opleiding heb ik een aanvaring met iemand, waardoor ik in de heftigste paniekaanval ooit kom. Een weekend lang slaap ik amper, ik ben letterlijk ziek van angst en kan mijn angsten niet meer scheiden van de realiteit. Ik loop compleet vast.

Via de huisarts krijg ik een verwijzing naar een psycholoog, maar ik weet dat die zorg nog maanden op zich zal laten wachten. Dat is voor mij het moment om Joyce weer in te schakelen. Joyce zorgt ervoor dat ik word gezien. Alles van mij mag er gewoon zijn, de lichte en de donkere kanten. Ik hoef het allemaal niet alleen te doen, zij is er nu voor me om mee te lopen op mijn levenspad.

In de maanden die volgen geeft Joyce me veel nieuwe inzichten. Ze ondersteunt me bij mijn pijn en leert me wat ik vast kan houden en wat ik los mag laten. En dat alles op mijn eigen tempo, waardoor de blik op mezelf verandert.

Ik vertel Joyce dat ik voel dat ik als persoon echt aan het veranderen ben. Dat is soms best spannend, want ik weet nog niet waar mijn pad me naar toe leidt.

Hoe denk dat je dat nieuwe versie van jou eruit ziet?”, vraagt Joyce me.

“Liefdevol en zorgzaam antwoordde ik.”

En daar treft het me ineens. De herinnering aan de zielsreading die Joyce jaren geleden bij me heeft gedaan.

“ Ik krijg een beeld van jou als thuiszorgmedewerker/-verzorger, misschien is dat wat je doet. Maar zo niet, weet dan dat er een toekomst voor je ligt in het (ver)zorgen van anderen. Je kunt heel veel voor anderen betekenen.

Het zorgzame is altijd al onderdeel van mijn ziel geweest, maar is ondergesneeuwd in angsten en trauma’s. Daardoor ik me niet kon voorstellen dat zoiets voor mij was weggelegd. Nu ik het verleden aan het verwerken ben, begint mijn licht weer meer te schijnen. Ik durf er nu op te vertrouwen dat mijn ziel me de wegwijst.

Hoe ik dit in de toekomst vorm ga geven? Dat weet ik nog niet. Voorlopig zet ik alle zorg nog even in voor mezelf. Maar stiekem ben ik heel nieuwsgierig naar welke rol zorgzaam zijn in mijn toekomst krijgt.

Rianne

Herken jij je in het verhaal van Rianne en wil je ook graag een zielsreading ervaren? Neem dan contact op Mediumschap consulten | Bo Vertelt . Wie weet wat het jou te brengen heeft!

Volg ons:

Online_Training_Spiegelen_met_je_hond

Joyce

Baasje van Balou & Beer, echtgenoot van Ernst-Jan. Leeft vanuit haar hart, wordt heel gelukkig van salsa dansen en je kunt haar wakker maken voor een patatje mayo.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00