Laat het avontuur maar beginnen!

Met veel enthousiasme mag ik mezelf en Billy aan je voorstellen, want vanaf januari ben ik onderdeel van de roedel van Bo Vertelt en dat voelt als een avontuur! Ik neem je graag even mee in hoe dat avontuur ooit begon en wat er voor heeft gezorgd dat ik dit prachtige vak ben gaan leren.

Als kind was ik al gek op dieren. Thuis mocht ik geen hond van m’n ouders, dus liet ik de honden in de buurt uit of kwam de hond van mijn tante regelmatig langs voor ‘vakantie’. Ook was ik vaak te vinden op stal bij de paarden. Vooral het observeren en samenwerken met deze indrukwekkende dieren met hun hoge sensibiliteit vond ik geweldig. Als ik terugdenk waarom dieren mij zo raken, is dat omdat ze je zonder woorden zo veel kunnen ‘vertellen’, gewoon middels lichaamstaal. Een dier kan je ontzettend mooi laten zien wat ze willen, mits wij naar ze luisteren. Dit zie ik ook terug bij mensen, maar nooit eerder wist ik daar zo mee om te gaan. Totdat ik de opleiding ‘Coachen met Honden’ volgde bij Ernst-Jan en Joyce.

De jaren op school waren hard werken voor mij. Tussen de schoolboeken zitten kostte mij veel energie en het gaf me daarnaast veel onzekerheid vanwege mijn dyslexie. Na veel bikkelen studeerde ik in 2015 wel af als fysiotherapeut en zo ging ik aan het werk. Ik heb van nature een rustig, en lief karakter, maar ik wilde sterk, stoer en krachtig overkomen. Want, zo dacht ik, dan red ik het wel in de wereld van het zelfstandig werken en ondernemen. Door de jaren heen ontdekte ik echter dat het niet verkeerd is om een zacht karakter te hebben en dat dit ook juist mijn kracht is. En zo ging ik steeds meer leven vanuit de kern, vanuit wie ik was.

In mijn werk als fysiotherapeut kom ik in aanraking met verschillende mensen en voer ik regelmatig diepgaande gesprekken. De lichamelijke klachten komen vaak niet alleen door rug- of schouderproblemen, maar er zit veel meer een verhaal achter. Het maakte mij nieuwsgierig. Hoe kon ik mensen meer inzicht geven over hun eigen (lichaams)bewustzijn? Dat wilde ik leren. En toen kwam in 2018 hond Billy op mijn pad. Het klikte meteen. We genoten van de trainingen die we samen deden. Samen leren, lekker buiten bewegen en in de periodes dat ik het moeilijk had kreeg ik onvoorwaardelijke steun van haar. Die liefdevolle ervaring(en) wilde ik anderen ook laten ervaren. En dat kwam samen met mijn nieuwsgierigheid om anderen meer (lichaams)bewust te maken.

Inmiddels coach ik samen met Billy kinderen en jongeren, naast mijn werk als fysiotherapeut. En nu zijn Billy en ik dus onderdeel van team Bo Vertelt en klaar voor dit nieuwe avontuur!

Zoek jij een coach voor jouw kind die hem/haar helpt om het avontuur weer te vinden in het leven? Neem dan contact op met Bo Vertelt en plan een snuffelsessie met ons in.

Groetjes, Marjolein

Volg ons:

Online_Training_Spiegelen_met_je_hond

Joyce

Baasje van Balou & Beer, echtgenoot van Ernst-Jan. Leeft vanuit haar hart, wordt heel gelukkig van salsa dansen en je kunt haar wakker maken voor een patatje mayo.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00