Rouwe bolster, blanke pit

Rouwe bolster, blanke pit is een community waar alle mannen die te maken hebben met verdriet, gemis of rouw hun verhalen of ervaringen kunnen delen. Verdriet door het verlies van een kind, ouder, vriend(in) of andere dierbare. Recent of al langer geleden. Het is zowel een fysieke als online ontmoetingsplaats waar we verhalen delen en lezen, naar elkaar luisteren, maandelijks bij elkaar komen en af en toe een toffe activiteit beleven met elkaar om er even tussenuit te zijn.

Herken je dit?

Je hebt van alles met je vrienden beleefd, maar je verhaal over verdriet en gemis kun je niet bij hen kwijt.

De wereld gaat snoeihard door, maar jij wilt het liefst stil blijven staan.

Vrouwen om je heen gaan op een andere manier om met hun gemis dan jij.

Van goedbedoelde appjes als: ‘je weet me te vinden’, krijg je bijna Gilles de la Tourette.

Mensen zeggen dat ze je verdriet begrijpen, maar eigenlijk snappen ze er niets van.

Je omgeving begrijpt niet dat jij nog steeds worstelt met het verlies van je dierbare.

Je zou wel willen denken vanuit positiviteit, maar het de rouw maakt dat bijna onmogelijk.

Mijn verhaal

In 2019 gebeurde voor mijn vrouw Joyce en mij het ondenkbare: terwijl de dokters ons hadden verteld dat de kans 1 op 1 miljoen was om zonder medische ingreep kinderen te krijgen, bleek Joyce zwanger te zijn. Na jaren van hoop en verlangen brak er een periode van intens geluk aan. Totdat we na 5 maanden te horen kregen dat onze dochter niet gezond was, geen toekomstperspectief had en wij de aller moeilijkste beslissing ooit moesten nemen, vervolgens is op 16 december 2019 onze dochter Liv stil geboren. Het was alsof de wereld abrupt tot stilstand kwam. We waren ouders geworden, maar hadden geen kind meer in ons leven om voor te zorgen.

Sindsdien heb ik aan den lijve ondervonden dat mannen en vrouwen verdriet en gemis op een andere manier beleven. Waar vrouwen er bijvoorbeeld vaak voor elkaar zijn, wordt van mannen al snel verwacht dat ze weer doorgaan zoals ze voorheen deden en hun gevoelens wegstoppen in hun eigen ‘emotionele brandkast’. Een onmogelijke opgave, weet ik nu vanuit mijn rol als coach en als mens met mijn eigen ervaringen.

Rouwe bolster blanke pit

Maybe it’s not about a happy ending, maybe it’s about your story

Verdriet en gemis zijn niet meetbaar en vaak niet zichtbaar, maar dat is wel wat de maatschappij van ons verlangt. Zeker als je een man bent. Na een aantal dagen of weken van rouw en verdriet word je geacht weer door te gaan. Maar wat als je er nog niet aan toe bent? Als er dagen zijn dat je het liefst de dekens over je hoofd  zou willen trekken, en de wereld aan je voorbij wilt laten gaan? Als jouw verhaal steeds kleiner wordt, terwijl je nog zoveel woorden hebt die je zou willen uitspreken. En je geen begrip en luisterend oor (meer) vindt in je omgeving?

Waarvoor kun je hier terecht?

Vanuit die gedachte is ‘Rouwe bolster, blanke pit’ ontstaan. Ik wil een plek bieden waar mannen verhalen en ervaringen kunnen delen, lezen en luisteren over rouw, gemis en verdriet. Waar je met een goede kop koffie en een stevige wandeling kunt delen hoe zwaar het leven je soms valt. Hier mag alles er zijn en is er een luisterend oor voor alle mannen die verdriet en gemis ervaren. Wat biedt Rouwe bolster, blanke pit?

  • Open en eerlijke verhalen van mannen over gemis, verdriet en rouw

  • Podcasts over ervaringen rond dit onderwerp, hoe iemand dat beleefde en daarmee omging

  • Inspiratie en praktische tips

  • Een stevige wandeling door de natuur, met een gericht gespreksonderwerp

  • Indien gewenst, aparte begeleiding, coaching of gesprekken

  • En natuurlijk vragen, twijfels en verdriet …

NEL Magazine

Ik werd geïnterviewd voor editie 4 van NEL Magazine. Klik op de foto om de tekst te lezen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00