BoVertelt_Logo_Slogan
Bo_Vertelt_Coaching

>> Vergoeding met PGB of via het UWV

Als je recht hebt op een persoonsgebonden budget, dan kun je onder bepaalde voorwaarden de kosten vergoed krijgen. Op de website van de rijksoverheid lees je daar mee over. Ook als je werkloos bent heb je wellicht recht op vergoeding van een coaching traject. De uitkeringsinstantie (UWV) kan je alles vertellen over de beschikbare middelen voor herstel en re-integratie.

>> Vergoeding door je werkgever, bijvoorbeeld bij burn-out

De meeste bedrijven hebben een budget gereserveerd voor opleidingskosten, persoonlijke en/of professionele ontwikkeling van hun werknemers. Met je leidinggevende kun je overleggen of de organisatie een professioneel coaching traject hier ook onder vindt vallen. Loop je bij de bedrijfsarts? Ook dan werkt een bedrijf, in het kader van Wet Verbetering Poortwachter, vaak graag mee. Zeker als het gaat om zaken als burn-out preventie, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject. Informeer bij P&O of human rescource!

>> Aftrekbaar voor Ondernemers en ZZP’ers

Als ondernemer of officieel geregistreerde ZZP’er kun je zakelijke coaching aftrekken van je belasting. De kosten vallen binnen de post ondernemerskosten. Voor ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de IB en de omzetbelasting (21%) is terug te vorderen bij de Belastingdienst.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00