Welkom lieve Balou

Het is begin april als ik tegen Ernst vertel dat ik voel dat het tijd is voor de 2e hond. Een wens die we al langer koesteren, maar waar we nog niet concreet mee zijn omgegaan. Zoals zo vaak vraagt Ernst mij wat dat gevoel dan is of waarom dat er is. En zoals zo vaak vertel ik dat ik die vragen niet kan beantwoorden. “Ik voel dat het tijd is dat we er over na mogen denken en dat er iets op ons pad komt. Ik kan het niet echt uitleggen.” Gelukkig weet Ernst inmiddels dat dit daadwerkelijk iets zegt, ongeacht dat ik niet precies weet hoe ik het uit moet leggen.

In de weken die volgen onderzoeken we de rassen en bespreken we de wensen die we beiden hebben. Ook kijken we kritisch naar wat voor Bo zou werken en vragen we om advies bij honden professionals. Uiteindelijk komen we uit op de Boulab en vandaar uit gaat onze zoektocht verder. Ons eerste bezoek blijkt bij een broodfokker te zijn en met pijn in ons honden hart verlaten we dit pension. Een paar dagen later vinden we een betrouwbare fokker en zij plaatsten ons op een wachtlijst voor een nestje wat komende winter geboren wordt.

Ergens voel ik nog twijfels over het ras, de inschrijving voor een pup die we nog nooit ontmoet hebben en de wacht tijd. Ik besluit het voor nu te laten voor wat het is, maar niet veel later helpt het lot ons een handje. Want een week later horen we van onze familie in Friesland dat er een particulier nestje Berner Sennen pups is geboren. En laat dat nou het ras zijn waarvan ik het gevoel had dat dat het beste zou passen. Ook Ernst wordt enthousiast en dus zoeken we contact met de eigenaresse. Zij vertelt ons dat de mensen die het laatste teefje wilden al twee keer de afspraak hadden afgezegd. En daar was ons tweede teken! We stapten in de auto en reden naar Friesland om ruim 2 uur later tussen 7 pups te zitten om te voelen of deze pup echt bij ons zou passen. 15 minuten later zat Balou bij mij (Joyce) op schoot, keek ze me aan en gaf me een lik over mijn neus. En daar op dat moment dacht ik terug aan wat ik tegen Ernst had gezegd begin april en aan wat ik toen voelde. Ineens vielen de puzzelstukjes in elkaar en was alles wat ik toen voelde concreet geworden.

Op 30 juni hebben we Balou opgehaald en voorgesteld aan Bo. De komende periode gaan we in alle rust onze aandacht geven aan Bo & Balou. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00