Als je hart blijft fluisteren dat je mag werken zonder kaders

Iedere startende ondernemer in welk vakgebied dan ook krijgt vaak als eerste de vraag ‘wat is je doelgroep?’. Want – zeggen alle marketing geleerden – hoe specifieker de doelgroep hoe meer klanten je aantrekt die bij jouw organisatie passen. En daar zit natuurlijk wel wat in en hé, laten we eerlijk zijn hoe meer we kaderen hoe praktischer het voor ons zelf wordt. Maar wat nou als je het niet wilt kaderen? Ben je dan geen goede ondernemer? Kun je dan geen succesvol bedrijf neer zetten? Kunnen mensen je dan echt niet vinden?

Bo Vertelt bestaat ondertussen bijna één jaar en tussen alle groeispurten door is ons ook regelmatig deze vraag gesteld. Terecht? Misschien wel, want hoe bepaal je anders je aanbod? Aan de andere kant, wat nou als je juist je aanbod bedenkt vanuit de gedachte dat er niet één specifieke doelgroep is?

Elke keer als wij de “doelgroep” vraag kregen voelden wij weerstand. Weerstand op de kaders, op dat wat maakt dat het niet meer laagdrempelig is voor iedereen om kennis met ons te komen maken. En op wat zo hoort conform de norm van het opzetten van je bedrijf. We begrijpen het hoor, echt. Sterker nog we kunnen ons ook voorstellen dat die “doelgroep” zich vanzelf wel vormt. Maar dat is dus precies waar het ons om gaat, dat het zicht zelf vormt. Zonder kaders, zonder norm, zonder dat het zo hoort. Maar vooral omdat het voor ons zo voelt!

En toch hebben we ons laten verleiden, hebben we kaders bedacht om zo te voldoen aan de vraag “wat is jullie doelgroep?”. Deze kaders waren voor het eerst zichtbaar tijdens de actie op de verjaardag van Bo. Er was gekozen voor twee leeftijdscategorieën de 1e stap in onze bedachte doelgroep. Wederom voelden we weerstand, maar we probeerden het. Soms is het nl. het beste om iets gewoon te ervaren. Op de ochtend dat de actie online ging liep alles mis, Caiway en Facebook hadden een storing. En als klap op de vuurpijl was onze aangepaste versie van de actie niet goed opgeslagen en dus stond deze niet gelijk online zoals was bedacht. Er was stress, veel stress en na die stress kwam bezinning. Waarom was dit zo heftig, waarom voelde het zo verkeerd en het kon toch geen toeval zijn dat juist die dag alles mis liep? En dan waren er nog de comments van mensen die het gevoel hadden dat ze niet mee konden doen met de actie, omdat ze niet binnen de genoemde leeftijdscategorie vielen. Eén ding was ons aan het einde van de dag wel duidelijk, die doelgroep mocht voorlopig de prullenbak in.

Bo Vertelt is voor ons een missie, een droom, een behoefte aan iets wat er volgens ons nog niet is. En dat betekent dat we werken vanuit onze intuïtie, vanuit ons hart en vanuit liefde voor alle lessen die wij mogen leren op ons pad. En ja dat doen we met een fundament van opleidingen en cursussen, maar daar stoppen de kaders en nemen wij het stokje over, op onze eigenwijze manier.

Maar hoe weet iemand dan dat hij of zij bij ons aan het goede adres is? Dat weet je simpelweg niet van te voren. Dat is de eerste stap, de stap naar het onbekende, naar dat waar je gevoel je naar toe leidt. Naar ons en de honden. Als je van ons hebt gehoord en je voelt dat onze eigenwijze manier van begeleiden wel wat voor jou zou kunnen zijn dan stuur je een mail, of bel je ons. Vervolgens nodigen wij je uit bij ons aan de keukentafel om samen te bespreken of en wat wij voor jou kunnen betekenen. Als wij het gevoel hebben dat jij bij ons niet op je plek bent dan verwijzen we je door naar een collega. Ten alle tijden bespreken we dit vooraf met elkaar en mag je erop vertrouwen dat wij hier eerlijk over zijn. Pas als het van beide kanten goed voelt is het tijd voor de volgende stap.

Wij geloven dat als het zo moet zijn jij, jouw kind of jullie gezin op ons pad komt. Dat we eerlijk met jullie mogen delen als iets niet goed voelt of als wij van menig zijn dat er meer specialistische hulp nodig is. En dat we iedereen met onvoorwaardelijke liefde, eerlijkheid en vertrouwen graag coachen naar de weg die jij, jouw kind of jullie gezin mag bewandelen. Dit doen wij zonder kaders en vanuit ons hart.

Benieuwd naar ons aanbod? Informeer dan eens naar de (out of the) BO-Box.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00